Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji

Arlov traži ukidanje zabrane i ulazak u pokrajinu 19. avgusta

  • Извор: СРНА
  • 13.07.2021. 18:03

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov zatražio je od Misije EU na Kosmetu /Euleks/ da 19. avgusta nesmetano uđe na područje Kosova i Metohije, za šta je uslov ukidanje zabrane koja mu je izrečena prije godinu dana bez obrazloženja.

Arlov je danas uputio pismu Euleksu u kojem traži pomoć njihovih predstavnika za ukidanje zabrane ulaska na područje južne pokrajine koju mu je izreklo Ministarstvo unutrašnjih poslova samoproglašenog Kosova.

On je naveo da je prošle godine 11. juna posljednju put boravio na Kosovu i Metohiji da bi mu 26. juna bio zabranjen ulazak bez ikakvog obrazloženja, a druga zabrana je uslijedila 27. decembra i od tada nije pokušavao da uđe na područje Kosmeta.

Arlov je u pismu ukazao da se isključivo bavi humanitarnim radom punih 14 godina.

On je naveo da je povod njegovog obraćanja Euleksu nužnost posjete objektu Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici, namijenjenog djeci sa posebnim potrebama, čiju gradnju finansira Odbor za pomoć Srbima Kosova i Metohije.

Objekat veličine 714 metara kvadratnih ukupne vrijednosti oko 300.000 evra gradi Odbor za 164 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju, a njegova gradnja počela je 19. avgusta 2019. godine.

"Svečana predaja na korišćenje Udruženju `Podrži me` treba da bude obavljena 19. avgusta", napisao je Arlov.

On je naveo da namjerava da ovom prilikom uruči humanitarnu pomoć ili stipendije za petoro djece koje Odbor pomaže više godina uz pomoć humanih ljudi.

Arlov je juče trebao da kao počasni građanin opštine Zvečan prisustvuje Svečanoj akademiji povodom 30 godina postojanja ove opštine, ali mu je policija na administrativnom prelazu Brnjak na putu Novi Pazar - Zubin Potok savjetovala da ne pokušava ući na područje Kosova i Metohije.

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.