Aplauz za Gagu Antonijevića u Skupštini Srbije

  • 25.02.2021. 20:20

Poslanici Skupštine Srbije danas su aplauzom pozdravili producenta i režisera filma "Dara iz Јasenovca" Predraga Antonijevića koji je sa galerije pratio sjednicu.

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić je tokom sjednice, kojoj prisustvuju i članovi Vlade na čelu sa premijerom Anom Brnabić, pozvao narodne poslanike da pozdrave aplauzom Antonijevića.

Antonijević je ustao i pozdravio narodne poslanike koji su mu uzvratili gromoglasnim i dugotrajnim aplauzom, saopšteno je iz kabineta predsjednika Skupštine Srbije.

Dačić je naveo da su juče i danas u parlamentu više puta pominjana reagovanja u javnosti na film "Dara iz Јasenovca" koja su, sa jedne strane, bila izuzetno emotivna, dok su sa druge zabilježena propagandistička protivljenja.

- Imajući u vidu da smo to spominjali, pošto je danas u posjeti Narodnoj skupštini bio Antonijević koji je režiser i producent tog filma, ja sam ga zamolio da bude na galeriji u ovom momentu i hteo bih da ga pozdravite - rekao je Dačić.

Dačić je zahvalio i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, kao i Vladi koji su učestvovali u projektu snimanja prvog igranog filma o stradanjima Srba, Јevreja i Roma u ustaškom logoru Јasenovac.

- Odnos prema žrtvama nije političko pitanje, to je moralno pitanje, a izuzetno je nemoralno što se srpski narod odnosio ignorantski prema sopstvenim žrtvama svih ovih decenija. I zato, hvala svima koji su učestvovali u tom projektu, i to u ime Skupštine, ali i cijelog naroda - rekao je Dačić.

Тагови: