Užasni uslovi

Anđeli (9) je tata prije deset dana umro od smrzavanja: Ona ima samo kozu i živi u kući koja se ruši

  • 24.02.2020. 16:19

Devetogodišnja Anđela Mladenović iz Golemog sela u Poljanici kod Vranja, živi sa majkom u izuzetno teškim uslovima, a situacija im je nedavno dodatno otežana jer joj je umro i otac.

Prije desetak dana, u mahali Livađe u Golemom selu, pronađen je mrtav muškarac, koji je najvjerovatnije umro od posljedica smrzavanja. To je bio Anđelin otac Milorad Mladenović, koji je porodicu izdržavao nadničeći, jer je bio bez stalnog posla.

Anđelina majka Sunčica Kostić, zbog svoje bolesti, ne može da obezbjedi djevojčici sve što joj je potrebno za normalno djetinjstvo.

Dirnut teškom životnom pričom ove djevojčice i njene porodice, Nenad Zlatanović, predsjednik Koordinacionog centra DBA u Vranju uručio je ovoj porodici humanitarnu pomoć.

- Djevojčica živi u veoma teškim uslovima, kuća samo što se ne sruši. Od svog doma do škole i prvog asfalta pješači sedam kilometara, po blatnjavom putu. Bez obzira na uslove u kojima odrasta, ona je jedno veoma dobro dijete, koje zaslužuje pomoć i podršku društva. Uručili smo im sredstva za higijenu, hranu, školski pribor i odjeću. Potrebna je šira akcija da bi se djetetu obezbjedili bolji uslovi za život - ukazuje Zlatanović.