Aleksandar Vučić  

Amerikanci hoće da uklone sve tragove Rezolucije 1244 

  • 17.10.2018. 14:14

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Amerikanci očigledno imaju za cilj da skone i "posljednje tragove Rezolucije 1244 Ujedinjenih nacija".

On je to izavio povodom pisma doskorašnje ambasadorke SAD u UN Niki Hejli koje je uputila generalnom sekretaru Ujedinjenih nacija Antoniju Guterešu u kom traži da se Unmik povuče sa Kosova i Metohije.

"Hejli je uputila pismo Guterešu, Marko Đurić me je upoznao sa sadržajem. Amerikanci hoće da uklone sve što UN predstavlja na Kosovu i Metohiji jer je za njih Kosovo nezavisna država. Hoće da sklone posljednje tragove Rezolucije 1244 i da se pokaže da je njihova odluka bila jedina moguća prava. Ja ih molim da razmišljaju o interesima na Zapadnom Balkanu jer bi uklanjanje Unmika i formiranje vojske Kosova dovelo do teške pozicije u kojoj više ne bismo imali izbora, ni pravo da bilo šta drugo biramo i učinimo osim da štitimo svoju zemlju", rekao je Vučić.

Da podsjetimo, istog dana kada je objavila da se povlači s mjesta ambasadora SAD u UN Niki Hejli je poslala pismo generalnom sekretaru UN u kom traži da se UNMIK povuče s KiM. 

Direktor vladine Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je da SAD imaju namjeru da pokrenu izlaznu strategiju za mandat Ujedinjenih nacija na Kosovu i Metohiji.

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина