Pogrešni stavovi

Američki ambasador: Srbija je na pogrešnoj strani istorije

  • 20.02.2019. 17:04

Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot izjavio je, povodom stava Beograda prema krizi u Venecueli, da je Srbija na pogrešnoj strani istorije.

"Narod Venecuele gladuje pod nelegalnom vladavinom diktatorskog režima. Više od 50 država Latinske Amerike, Sjeverne Amerike i Zapadne Evrope stale su uz narod Venecuele i privremenog predsjednika (Huana) Gvaida. Srbija je na pogrešnoj strani istorije", naveo je Skot na Tviteru.

Skot je uz poruku podijelio vijest da se ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić juče u Beogradu sastao sa zamjenikom šefa venecuelanske diplomatije Ivanom Hilom. 

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova, Dačić je na tom sastanku rekao da Beograd razumije tešku situaciju kroz koju prolazi Venecuela i pozdravio dijalog kao način da se dođe do trajnog rješenja krize u toj zemlji. 

On je naveo da Srbija vodi principijelnu politiku zasnovanu na poštovanju međunarodnog prava, nemiješanja u unutrašnje stvari suverenih država i rješavanja sporova mirnim putem. 

Dačić je juče novinarima rekao da Srbija poštuje međunarodne principe i međunarodno pravo. 

"Mi poštujemo svaki izbor ljudi u Venecueli i nismo mi ti koji treba da određujemo ko je predsjednik", kazao je šef srpske diplomatije.

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.