Jasna poruka 

Američki ambasador: Kosovo je suverena zemlja

17:41, 15.10.2018.
Izvor: B92
Thumbnail
Ambasador SAD u srbiji Kajl Skot je izjavio da kosovska vlada nije takozvana već Vlada Kosova, koje je nezavisna i suverena zemlje, sa svojim izabranim predstavnicima.

Skot je tako odgovorio u Vladi Srbije na pitanje novinara koliko ima nade za mir kada se stalno vrši pritisak na Srbiju za razgovore sa tzv. vladom Kosova u kojoj sjedi pola ljudi koji imaju kriminalne dosijee ili su pred sudskim gonjenjem.

"Nije tzv. vlada Kosova već Vlada Kosova, mi posmatramo Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu. Oni su izabrani predstavnici Kosova i sa njima imamo kontakte kao sa bilo kojim predstavnicima neke države u regionu", rekao je američki diplomata. 

Skot je kazao da bi stabilnost u regionu mogla da bude bolja, ali da postoji napredak i da je jedan od ključnih elemenata upravo ekonomski razvoj. 

"Jedan od načina je i projekat kao što je Moravski koridor, o kojem danas govorimo, koji će unaprediti živote građana Srbije i doprinijeti i ekonomskoj i političkoj stabilnosti", naveo je Skot. 

Ambasador SAD je u Vladi Srbije prisustvovao potpisivanju memoranduma o saradnji sa američkom kompanijom Behtel za projekat izgradnje Moravskog koridora.