Objavljen i spot u čast srpskog naučnika

Američka ambasada odala počast Pupinu VIDEO

  • 23.07.2018. 11:01

Američka ambasada u Beogradu na specifičan način odala je počast srpskom naučniku Mihajlu Pupinu.

"Zahvaljujuci jednom od vas prije 100 godina zastava Srbije vijorila se iznad @WhiteHouse kao i na svim zgradama i javnim institucijama u glavom gradu SAD", objavila je na svom Tviteru ambasada SAD u Beogradu.

Ispod tog posta objavljen je i jednominutni video spot o Mihajlu Pupinu, koji se opisuje kao predsjednik američke akademije nauka, dobitnik Pulicerove nagrade i počasni doktor 18 američkih univerziteta. 

"Ali nikada nije zaboravio odakle je došao. Učinio je mnogo za čovječanstvo i za svoju zemlju. Bio je počasni konzul Srbije zahvaljujući kome je američki predsjednik Vudro Vilson prvi put u istoriji postavio zastavu Srbije iznad Bijele kuće, u čast junaštvu vašeg naroda. Vi ste zemlja koja je svijetu podarila Mihajla Pupina, zemlja ljudi i njihovih velikih dostignuća", navodi se u video spotu. 

Predsjednica vlade Srbije,Ana Brnabić boravi u posjeti Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) od danas do 26. jula, gdje će u Vašingtonu biti domaćin svečanosti u Kongresu SAD, koja će biti održana povodom obilježavanja jubileja 100. godišnjice podizanja srpske zastave ispred Bijele kuće. 

SAD su napravile promotivan spot u čast Srbije i stogodišnjice od podizanja srpske zastave na Bijeloj kući, što je inače prvo podizanje zastave neke strane zemlje na Bijeloj kući.

Osim počasti Pupinu američka ambasada u Beogradu odala je počast čitavoj naciji. 

" Srbija je zemlja velikih snova od kojih su neki promenili čitav svet. Sjedinjene Američke Države odaju priznanje vama koji sanjate snove čitavog sveta. pic.twitter.com/TJoOma1aAg

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.