Aleksandar Vučić se prvi put oglasio o slučaju Aleksić

  • 22.01.2021. 16:19

Glumica Milena Radulović je prva javno optužila Miroslava Aleksića, a prema njenim tvdnjama, on ju je silovao kada je imala 17 godina, a navodni zločin se ponavljao.

- Ne vidim da bih imao pravo bilo šta da komentarišem o slučaju Miroslava Aleksića, zbog pretpostavke nevinosti, ali kao otac jednog ženskog djeteta ne mogu da ne kažem da ne postoji ništa odvratnije od tog nedjela - rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, odgovarajući na pitanje novinara o slučaju profesora glume Miroslava Mike Aleksića, kog je glumica Milena Radulović prije nekoliko dana prijavila zbog silovanja.

On je rekao da je država uradila sve što je mogla, ponašala se odgovorno, ali istakao da nema prava da posebno komentariše i miješa se u rad nadležnih institucija.

Kao što je poznato, glumica Milena Radulović prva je javno optužila Aleksića, a prema njenim tvdnjama, on ju je silovao kada je imala 17 godina, a navodni zločin se ponavljao.

Miroslav Mika Aleksić (68), vlasnik čuvene škole glume, uhapšen je u nedjelju zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična djela silovanje i nedozvoljene polne radnje, a poslije saslušanja u tužilaštvu, određen mu je pritvor od 30 dana.

On se sumnjiči da je u periodu od 2012. do 2020. godine u prostorijama škole glume u Beogradu, čiji je vlasnik, seksualno uznemiravao 5 svojih učenica.

Poslije Milene, Aleksića je prijavilo još djevojaka, a MUP je, s obzirom na to da postoji sumnja da ih je bilo više, apelovao na sve žrtve da to prijave u prostorijama Policijske uprave za grad Beograd, Bulevar despota Stefana 107.

Za krivično djelo silovanja i seksualnog uznemiravanja žrtve dok je bila maloljetna, Krivičnim zakonikom zaprijećena je kazna od 5 do 15 godina zatvora. Zakon pravi razilku između maloljetne osobe i djeteta, kojim se smatra osoba do 14 godina starosti.