Predsjednik Srbije

Vučić: Albanci su pokazali da im nije stalo do prava i pravde, nego samo do sile

18:14, 14.12.2018.
Izvor: ATV
Thumbnail
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti povodom odluke prištinskih vlasti da formiraju vojsku Kosova.

Lažne vlasti iz Prištine izglasale su paket zakona o transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) u "vojsku Kosova", protivno svim međunarodnim pravima", kaže predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Danas je poslije mnogo godina prijetnji zvanično formirana tzv. vojska Kosova. Albanci su pokazali da im nije stalo do prava do pravde nego samo do sile i do napada na Srbiju. Srbija je uložila stravične napore da sačuva stabilnost i mir u čitavom regionu što nije bilo nimialo lako. Mi smo upravo zbog toga prihvatili 2013. Briselski sporazum, u želji da pokažemo razum, i znajući da ćemo se pozivati na taj dokument jer ga druga strana neće poštovati, rekao je Vučić.

Predsjednik je upitao na osnovu kog akta su Albanci doneli odluku o formiranju tzv. vojske Kosova?

- Neka mi pokažu samo jedan akt zbog kojeg su to uradili! To ne postoji. Njihovo objašnjenje je da je Kosovo suverena država pa ima pravo na to. Našli su jednog Srbina koji će da rade za njih, ali nisu našli dvije trećina Srba koji će da rade za njih, niti će ih naći. Srbi će da rade za svoj narod, a ne za vas, Amerikance ili bilo kog drugog. Po kom članu te tzv. suverene države ste donijeli odluku o formiranju tzv. vojske Kosova? Ne postoji čak ni u ilegalnopravnom prometu - ukazao je Vučić.

Obraćenje predsjednika Srbije pratite uživo na programu ATV-a.