Pružena im pomoć

Albanci napali srpske učenike na ekskurziji u Italiji

  • 04.10.2019. 17:58

Najmanje dva prokupačka gimnazijalca zadobila su povrede u tuči, kada su ih navodno napala dvojica Albanaca, nakon čega im je pružena pomoć u lokalnoj italijanskoj bolnici.

Kako prenose Južne vesti, njihov povratak iz Italije, gdje su na sedmodnevnoj ekskurziji, očekuje se u nedjelju, kada će se znati i više detalja o incidentu.

Vijest o incidentu potvrdio je i načelnik Školske uprave za Nišavski i Toplički okrug Dragan Gejo koji kaže da se čuo sa direktorom Gimnazije Dragoslavom Minićem i da su đaci sada potpuno bezbjedni.

"Ono što sam saznao od njega je da su, dok su šetali gradom predviđenom rutom u večernjim satima, dva mlađa Albanca sa italijanskim pasošem pritrčala otpozadi i udarila dva dječaka iz grupe pesnicom po glavi, a nakon toga pobjegli. Jedan učenik je dobio manju povredu po glavi, a drugi posjekotinu na usnama i naduven nos", rekao je Gejo.

On je dodao i da se čuo telefonom i sa pomoćnikom ministra za srednje škole i da je incident snimljen video-nadzorom, a da su italijanski karabinjeri ubrzo nakon incidenta identifikovali i uhvatili dvojicu napadača, dok je direktor Minić dao izjavu u policiji.

Na ekskurziji u Italiji inače boravi 99 učenika prokupačke Gimnazije.

Pročitajte još:

Poljoprivrednika ubila vršilica kombajna prilikom berbe kukuruza

Mladić napao ženu, pa njega istukao njen sin

Lukač: Imamo saznanja i informacije da je pokušan pritisak na direktora Granične policije

Tuga u porodici radnika kojem je peć smrskala glavu

Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.