Albanci imenovali za savjetnika ministra pravde političara osumnjičenog za šverc heroina

  • 06.10.2020. 11:28

Enis Ćerka imenovan je za savjetnika ministra pravde samoproglašenog Kosova, ali je prema posljednjim informacijama ekspresno otpušten čim se u medijima pojavila informacija da je bio osumnjičen za šverc 113 kilograma droge u decembru 2018. godine na granici sa Makedonijom.

Kabinet ministra pravde samoproglašenog Kosova Seljima Seljimija prethodno saopštio da je Ćerka imenovan za spoljnog savjetnika ministarstva i da je "odluka potpisana i otišla u administraciju kao i svaka druga".

Iz ministarstva pravde naveli su i da je Ćerka imenovani spoljni savjetnik nakon što je protiv njega obustavljena istraga.

Ćerka je postao poznat javnosti kad je uhapšen na makedonskoj granici jer je u vozilu kojim je upravljao bilo 113 kilograma heroina. Mediji su tada izvjestili da je radio kao vozač u kosovskom birou osiguranja, na čelu sa Ganijem Tačijem, bratom Hašima Tačija.

Sud je Ćerki odredio mjesec dana pritvora, ali su on i još dvojica osumnjičenih, tačnije njegov brat Selim Ćerka i Gent Seljaci, pušteni iz pritvora nedjelju dana kasnije sa nalogom da se javljaju policijskoj stanici.

Enis i Seljim Ćerka i Gent Seljaci nisu obuhvaćeni optužnicom protiv grupe uhapšenih uhvaćenih sa 113 kilograma droge.

O ovom slučaju pokrenut je sudski postupak u Osnovnom sudu u Prištini i to protiv osumnjičenih Džemailja Šalje, Sadika Šalje, Iskendera Salle, Aljbana Gašija i Ljabinota Zeneljaja.

Тагови: