Srpska lista

Albanci da prestanu sa provokacijama

  • 02.02.2019. 13:32

Srpska lista najoštrije je osudila hapšenje Srbina Zorana Đokića na administrativnom prelazu Jarinje i uputila zahtjev OEBS-u, Euleksu i ambasadama zemalja Kvinte da odlučnije reaguju i upozore Albance da prestanu sa provokacijama koje destabilizuju prilike na terenu.

Iz Srpske liste su ocijenili da je hapšenje Đokića, raseljenog lica iz Peći, pred njegovim maloljetnim djetetom nastavak pritiska na Srbe na Kosovu i Metohiji. 

"Uvek kada se podignu tenzije u Prištini i kada su politički predstavnici Albanaca pod pritiskom zbog svojih neodgovornih i destruktivnih poteza, to se prelomi preko leđa našeg naroda na ovim prostorima", navedeno je u saopštenju. 

Iz Srpske liste su naglasili da se to radi po ustaljenoj praksi. 

"Hapse se oni koji su pod napadima ekstremista napustili rodni kraj na Kosmetu u trenutku kada se osmele da posete svoja imanje. Tako svima koji pomisle da se vrate na ove prostore žele da pošalju jasnu poruku da nisu dobrodošli i ne biraju način da osujete čak i pomisao o povratku", zaključeno je u saopštenju. 

Srbin Zoran Đokić /48/, raseljeno lice iz Peći, uhapšen je sinoć na administrativnom prelazu Jarinje zbog sumnje da je odgovoran za ratni zločin, rekao je Srni njegov advokat LJubomir Pantović.

Тагови:
  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм