Javnost podijeljena

Albanac provocirao u Beogradu, ostavili mu snažnu poruku u radnji

18:11, 27.04.2019.
Izvor: Alo
Thumbnail
Više desetina žitelja Borče protestovalo je danas ispred pekare "Roma" u jednoj od centralnih ulica ovog beogradskog naselja.

Njihov revolt izazvala je fotografija jednog od vlasnika ove pekare objavljena na Fejsbuku na kojoj se vidi kako u samom centru Beograda širi prste preko grudi u znak orla, simolba tzv. Velike Albanije.

Iako je protest prošao mirno i bez incidenata, dok su vlasnici pekare navodno bili u stanu iznad, na društvenim mrežama pojavila se fotografija na kojoj se vidi unutrašnjost ove pekare i svinjska glava na poslužavniku na kom se inače serviraju peciva.

Thumbnail

Iako organizatori protesta vjeruju da su na ovaj način poslali simboličnu poruku vlasnicima pekare, jer je u islamskoj veroispovesti svinjetina zabranjena, mnogi koji su vidjeli ovu sliku pomislili su da je ovo ipak previše i da bi bilo efektnije da se protest završio patriotskim pjesmama, kako je i počeo.

"Definitivno pogrešan način da se pokaže nezadovoljstvo prema dotičnim vlasnicima pekare. Jednostavno ne treba kupovati ništa u njihovoj pekari i tako im staviti do znanja šta se misli o njima. Ovako im dajemo alibi da se ponašamo kao varvari", napisao je jedan od korisnika Fejsbuka.

Ovakav komentar nije bio rijetkost, bilo ih je još sličnih.

"Što se tiče svinjske glave: postoji jedan mali, ponosni narod koji čuva srpsko Kosovo i Metohiju, islamske su veroispovesti i zovu se Goranci. Pa maloumne "šale" sa svinjskom glavom negde drugde - stoji u drugom komentaru.