Branislav Tiodorović

Ako u narednih 10 dana ne bude novoinficiranih, možemo reći da je epidemija zavrsena

  • 22.05.2020. 08:39

Situacija u Vranju i Leskovcu nesigurna je, ali pod kontrolom, izjavio je u četvrtak profesor Branislav Tiodorović poslije sjednice gradskog kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19, kojom je predsjedavao ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Rekao je da je u ovom trenutku najvažnije obratiti pažnju na velike radne organizacije, uz povećanu kontrolu.

- U ovom trenutku, nemamo teško oboljele. Inficirane osobe su sa srednjom kliničkom slikom i ukoliko bude neophodno, one će biti upućene u Klinički cenatar u Nišu - naveo je Tiodorović.

On je apelovao na građane da koriste zaštitne maske i dodao da ako u narednih desetak dana ne bude novoinficiranih, moći će da se kaže da je epidemija uspješno zavrsena, navodi se u saopštenju na sajtu Grada Vranja.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković je rekao da su na sjednici Kriznog štaba donesene određene smjernice u cilju sprečavanja daljeg širenja zaraze, a jedna od njih je pojačani nadzor u kolektivima i svim zatvorenim prostorima, koji će se sprovoditi preko lokalnog Kriznog štaba.

- Svi radnici izolovanog žarišta u fabrici namještaja su uzorkovani i pod opservacijom. Nadam se da ćemo u narednom periodu širenje virusa staviti pod kontrolu - rekao je gradonačelnik.

Doktorka Darija Kisić Tepavčević je istakla da je epidemiološka situacija na području cijele Srbije sa tendencijom pada učestalosti oboljevanja.

- Ono što treba da se istakne jeste da se u Vranju i Leskovcu odmah adekvatno reagovalo i da je obustavljen rad u fabrikama u kojima je došlo do širenja infekcije - istakla je Kisić Tepavčevićeva.

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.