Beograd

Ako ne rade klime u autobusima - sankcije

16:35, 27.06.2019.
Izvor: B92
Thumbnail
Bez uključene klime zatečeno je 20 vozila u BG prilikom kontrole Sekretarijata za javni prevoz. Ovakav rad prevoznika biće sankcionisan, najavljuju nadležni.

Sekretarijat za javni prevoz Grada Beograda, po nalogu zamjenika gradonačelnika Gorana Vesića, izvršio je kontrolu poštovanja ugovornih obaveza od strane prevoznika, a prije svega da li su u vozilima uključeni klima-uređaji, saopšteno je iz ovog sekretarijata.

U ovoj akciji kontrole, koja će biti nastavljena tokom celog leta, zatečeno je 20 vozila bez uključene klime.

"Najverovatniji razlog vožnje bez uključene klime je ušteda u potrošnji goriva. Ovakav način rada prevoznika će biti sankcionisan, jer je u suprotnosti sa važećim ugovorom", rekao je sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević.

On je naveo da će Sekretarijat za javni prevoz i u narednom periodu sprovoditi pojačanu kontrolu prevoznika u vezi sa radom klima-uređaja u vozilima, kako bi korisnici i u ljetnjem periodu imali komforan i kvalitetan javni prevoz, imajući u vidu da je Odlukom o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda propisano da u letnjem periodu vozila moraju biti rashlađena kada je spoljna temperatura iznad 25 stepeni.