Zvornički „Trend“ nije učestvovao u izmještanju crkve u Konjević Polju

  • 07.06.2021.14:44

ZVORNIK - Direktor firme „Trend“ iz Zvornika Danko Mirović saopštio je da ni on, ni firma kojom rukovodi nisu sprovodili nikakve aktivnosti na jučerašnjem izmještanju crkve Usekovanja glave Svetog Jovana Krstitelja u Konjević Polju.

Mirović je saopštio da je radove izvodila firma „Ruškić trans“ iz Brčkog, te da je sav materijal po zahtjevu mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma dovezen i deponovan na deponiju u Bratuncu.

- Firma „Trend“ i ja nikada i ni po koju cijenu ne bi učestvovali u ovakvim radnjama, a posebno u izmještanju crkvenih ili objekata bilo koje druge konfesije - saopštio je Mirović.

On je za „Glas Srpske“ objasnio da je izmještanju crkve prisustvovao na zamolbu mitropolita Hrizostoma.

- Nisam davao nikakve izjave i ne znam otkud uopšte moja izjava u medijima. Moguće je da je neko prisluškivao moj razgovor sa mitropolitom Hrizostomom i interpretirao ga po sopstvenom nahođenju. Jedina moja uloga je bila da kao vjernik na zamolbu mitropolita ne dozvolim da se sruši zvono, već da se lijepo skine i tako je i urađeno, ali ni moja firma, ni ja nismo učestvovali u izmještanju crkve - kaže Mirović, ističući da zbog objave u medijima da je učestvovao u izmještanju crkve dobija prijetnje po život.

Crkva Usekovanja glave Svetog Jovana Krstitelja juče je izmještena sa privatnog posjeda Fate Orlović u Konjević Polju kod Bratunca. Time je izvršena presuda Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu kojom je naloženo izmještanje crkve.

Tagovi: