Svi članovi napustili DNS

Zvornički DNS stao na stranu Čubrilovića

  • 07.12.2018. 19:10

I Zvornički DNS danas je zvanično stao na stranu Nedeljka Čubrilovića. Šef nezavisnog demokratskog kluba u Narodnoj skupštini RS, Spomenka Stevanović kaže da su svi članovi, nakon današnje sjednice u Zvorniku, napustili DNS. Priključiće se novoj stranci na čijem čelu će biti Nedeljko Čubrilović.

Stevanovićeva za ATV kaže da je za te članove kap koja je prelila času bila odluka predsjedništva DNS-a o isključenju članova koji su dio stranke od njenog osnivanja. Kaže i da više od pola zvroničkih članova GO DNS-a nisu dobili poziv za sutrašnju sjednicu. Svakako, kaže, nisu ni planirali da odu.

"Gradski odbor DNS-a Zvornik donio je jednoglasno odluku o istupanju iz DNS-a, odbor mladih jednoglasno donio odluku o istupanju, aktiv žena jednoglasno je donio odluku o istupanju. Takođe od 6 odbornika, svih 6 su istupili iz DNS-a i u gradskoj skupštini će djelovati kao nezavisni odbornici", kaže Spomenka Stevanović.

Kada članovi nezavisnog demokratskog kluba u NS RS osnuju novu stranku krajem decembra, svi bivši DNS-ovci iz Zvornika prisupiće toj stranci, poručuje Stevanovićeva. Odluku o istupanju nije donio samo zvornički DNS. Isto su danas odlučili i Teslićki i opštinski odbor DNS-a Gacko. Marka Pavića, ako je suditi prema izjavi, to mnogo i ne pogađa. Više ga pogađa šta ATV objavljuje.

"Znate li vi koliko je glasova DNS imao u Gacku? Uzmite to tamo, malo pogledajte pa onda me pitajte. Svaki dan uzmete jedan opštinski odbor pa objavljujete, al ne možete vi objaviti više od devet", kaže lider DNS-a, Marko Pavić.

Marka Pavića prethodnih dana napustili su i gradski odbori-Banjaluka, Bijeljina i Doboj. Njima su se priključili opštinski odbori Šamac i Istočna Ilidža, pa će DNS-ovci svakako imati tema na sutrašnjoj sjednici GO. 

Isključeni članovi DNS-a, koji formiraju novu stranku, još prije nekoliko dana potvrdili su da se neće žaliti Glavnom odboru na odluku predsjedništva stranke o njihovom isključenju.