Bivši poslanik NSRS

Zvaničnici Srpske uputili saučešće porodici Oljača

  • 20.06.2019. 10:50

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća porodici Ostoje Oljače, bivšeg poslaniku Narodnoj skupštini Republike Srpske i člana Asocijacije "Stvaraoci Republike Srpske".

"Sa žaljenjem sam primila vijest o smrti Ostoje Oljače. Njegovom smrću najviše ste izgubili vi, njegova porodica, ali i svi oni koji su ga poštovali. Ostoja Oljača bio je dio prvog saziva Narodne skupštine koja je pokazala odgovornost, zrelost i jedinstvo poslanika u teškim trenucima za srpski narod i koja je najzaslužnija za stvaranje Republike Srpske. U ime građana Republike Srpske i u svoje ime, upućujem vam izraze najdubljeg saučešća", navela je predsjednica Cvijanović u telegramu saučešća.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubilović uputio je saučešće porodici poslanika prvog saziva Narodne skupštine Republike Srpske Ostoje Oljače, ističući da je Ostoja dao značajan doprinos osnivanju i radu najvišeg zakonodavnog organa Srpske. 

"U tužnim trenucima koji su zadesili porodicu Oljača, izražavamo poštovanje i saosjećamo sa njegovim najbližima, prijateljima i poštovaocima", navodi se u telegramu saučešća.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je saučešće porodici bivšeg poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ostoje Oljače, navodeći da je Oljača zajedno sa ostalim članovima prvog saziva parlamenta stvarao istoriju Srpske na čemu će mu Republika Srpska i njen narod biti vječno zahvalni.

"Oljača će ostati upamćen kao čovjek koji je imao i hrabrost i volju da u najtežem vremenu za svoj narod ostane ovdje, preuzme odgovornost i zajedno sa ostalima udari temelje Republike u kojoj danas živimo", navodi se u telegramu saučešća koji je Dodik uputio porodici Oljača.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je saučešće porodici Ostoje Oljače, poslanika prvog saziva Narodne skupštine Srpske, ističući da je on dao značajan doprinos stvaranju temelja Srpske i da će ostati upamćen kao poštovan i uvažen poslanik.

Višković je naveo da je sa žaljenjem primio vijest o smrti narodnog poslanika prvog saziva Narodne skupštine Srpske i člana Asocijacije "Stvaraoci Republike Srpske" Ostoje Oljače. 

"Saosjećajući u bolu koji vas je zadesio, u ime Vlade Republike Srpske i u svoje ime, upućujem vam izraze najdubljeg saučešća", navodi se u telegramu. 

Ostoja Oljača preminuo je juče u Srpcu. Bio je i član Asocijacije "Stvaraoci Republike Srpske" i nosilac Ordena Nemanjića.

Oljača će biti sahranjen danas u 13.00 časova u Srpcu.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.