Zvaničnici Srpske čestitali katolički Božić

  • 25.12.2019. 12:11

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je božićnu i novogodišnju čestitku nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću, biskupu banjalučkom Franji Komarici, sveštenstvu, redovništvu i svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti u Republici Srpskoj i BiH.

"U ime građana Republike Srpske i u svoje ime, povodom nastupajućeg Božića i Nove godine, upućujem Vama, sveštenstvu, redovništvu i svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti, iskrene čestitke", navela je predsjednica Srpske u čestitki.

Cvijanovićeva je poželjela da predstojeći božićni dani podare zajedništvo i budu afirmacija porodice i njenih neprolaznih vrijednosti, a Nova godina donese stabilnost, prosperitet i međusobno razumijevanje

"Uz najbolje želje da predstojeće praznike provedete u zdravlju, duhovnom miru i zadovoljstvu, pozdravljam Vas radosnim pozdravom: Čestit Božić i srećna Nova godina!", navodi se u čestitki predsjednice Republike Srpske.

I predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je čestitku nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću, biskupima, sveštenstvu, redovništvu i svim građanima rimokatoličke vjeroispovijesti u Republici Srpskoj i BiH.

"Želeći da u miru, zdravlju i duhu evanđelskog praštanja i ljubavi proslavite praznične dane, a da nova 2020. godina bude radosnija i uspješnija od prethodne, pozdravljam vas radosnim pozdravom: Čestit Božić i srećna Nova godina!", navodi se u čestitki predsjednika Vlade Republike Srpske.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je katoličkim vjernicima u BiH božićne i novogodišnje praznike sa željom da ih provedu u miru, hrišćanskoj ljubavi i skladnom odnosu prema bližnjima.

Čubrilović je uputio čestitku nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću i svim rimokatolicima koji praznuju Božić po Gregorijanskom kalendaru.

"Neka Božić, kao veliki praznik cijelog hrišćanstva, kao dan slavljenja rođenja Isusa Hrista, svima nama podari mir, blagostanje i pobudi plemenita osjećanja prema drugima. Čestit Božić i srećna Nova godina!", naveo je Čubrilović u čestitki.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću i svim rimokatolicima predstojeći praznik Božić.

"Neka radost praznika Hristovog rođenja donese radost, nadu i mir i u vaša srca i vaše domove. Vama i svim rimokatolicima želim da ovaj veliki hrišćanski praznik dočekate u duhovnom miru, dobrom zdravlju i porodičnoj sreći", navodi se u Dodikovoj čestitki.

Dodik je naglasio da je Božić praznik radosti, mira i nade, koji sve vjernike ujedinjuje oko tradicionalnih i moralnih vrijednosti, uzajamnog poštovanja i tolerancije, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

"Želim da ovaj veliki praznik, Božić, osnaži najveće ljudske vrijednosti i međusobno povjerenje. Vama, Vašem sveštenstvu i vjernom narodu neka je srećan i blagosloven Božić", ističe se u čestiki.

Vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za vjere Dragan Davidović uputio je danas čestitku povodom katoličkog Božića nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću, biskupima, sveštenstvu, redovništvu i svim građanima rimokatoličke vjeroispovijesti u Republici Srpskoj i BiH.

"Sa željama da predstojeći Božić i Novu godinu proslavite u miru, zdravlju i veselju, slaveći Hristovo rođenje, čestitam vam predstojeće praznike. Čestit Božić i Nova godina", naveo je Davidović u čestitki.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.