Zvaničnici Srpske čestitaju katolički Božić

  • 24.12.2019. 11:45

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je božićnu i novogodišnju čestitku nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću, biskupu banjalučkom Franji Komarici, sveštenstvu, redovništvu i svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti u Republici Srpskoj i BiH.

"U ime građana Republike Srpske i u svoje ime, povodom nastupajućeg Božića i Nove godine, upućujem Vama, sveštenstvu, redovništvu i svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti, iskrene čestitke", navela je predsjednica Srpske u čestitki.

Cvijanovićeva je poželjela da predstojeći božićni dani podare zajedništvo i budu afirmacija porodice i njenih neprolaznih vrijednosti, a Nova godina donese stabilnost, prosperitet i međusobno razumijevanje

"Uz najbolje želje da predstojeće praznike provedete u zdravlju, duhovnom miru i zadovoljstvu, pozdravljam Vas radosnim pozdravom: Čestit Božić i srećna Nova godina!", navodi se u čestitki predsjednice Republike Srpske.

I predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je čestitku nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću, biskupima, sveštenstvu, redovništvu i svim građanima rimokatoličke vjeroispovijesti u Republici Srpskoj i BiH.

"Želeći da u miru, zdravlju i duhu evanđelskog praštanja i ljubavi proslavite praznične dane, a da nova 2020. godina bude radosnija i uspješnija od prethodne, pozdravljam vas radosnim pozdravom: Čestit Božić i srećna Nova godina!", navodi se u čestitki predsjednika Vlade Republike Srpske.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je katoličkim vjernicima u BiH božićne i novogodišnje praznike sa željom da ih provedu u miru, hrišćanskoj ljubavi i skladnom odnosu prema bližnjima.

Čubrilović je uputio čestitku nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću i svim rimokatolicima koji praznuju Božić po Gregorijanskom kalendaru.

"Neka Božić, kao veliki praznik cijelog hrišćanstva, kao dan slavljenja rođenja Isusa Hrista, svima nama podari mir, blagostanje i pobudi plemenita osjećanja prema drugima. Čestit Božić i srećna Nova godina!", naveo je Čubrilović u čestitki.

Srpske član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću i svim rimokatolicima predstojeći praznik Božić.

"Neka radost praznika Hristovog rođenja donese radost, nadu i mir i u vaša srca i vaše domove. Vama i svim rimokatolicima želim da ovaj veliki hrišćanski praznik dočekate u duhovnom miru, dobrom zdravlju i porodičnoj sreći", navodi se u Dodikovoj čestitki.

Dodik je naglasio da je Božić praznik radosti, mira i nade, koji sve vjernike ujedinjuje oko tradicionalnih i moralnih vrijednosti, uzajamnog poštovanja i tolerancije, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

"Želim da ovaj veliki praznik, Božić, osnaži najveće ljudske vrijednosti i međusobno povjerenje. Vama, Vašem sveštenstvu i vjernom narodu neka je srećan i blagosloven Božić", ističe se u čestiki.

Vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za vjere Dragan Davidović uputio je danas čestitku povodom katoličkog Božića nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću, biskupima, sveštenstvu, redovništvu i svim građanima rimokatoličke vjeroispovijesti u Republici Srpskoj i BiH.

"Sa željama da predstojeći Božić i Novu godinu proslavite u miru, zdravlju i veselju, slaveći Hristovo rođenje, čestitam vam predstojeće praznike. Čestit Božić i Nova godina", naveo je Davidović u čestitki.

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH Nebojša Radmanović uputio je danas božićnu čestitku nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću, svim rimokatolicima i ostalim hrišćanima u BiH koji praznuju po gregorijanskom kalendaru.

Radmanović je poželio da predstojeći praznik Hristovog rođenja provedu u miru, zadovoljstvu, porodičnoj i duhovnoj sreći, ispunjeni mirom i dubokom vjerom u univerzalne poruke ovog velikog hrišćanskog praznika.

"Neka radosna vijest Hristovog rođenja donese svim katolicima u BiH novi optimizam i vjeru za opstanak na ovim prostorima, kao i razumijevanje za zajednički život sa drugim narodima u BiH. Srećan i blagosloven Božić", navodi se u Radmanovićevoj čestitki.

Vjernici katoličke vjeroispovijesti proslaviće Božić u srijedu, 25. decembra.

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.