Narodna skupština Republike Srpske

Žunić poručio Stanivukoviću: Nećete nas isprovocirati da učestvujemo u vašoj glumi

  • 16.05.2019. 19:37

Fond solidarnosti Republike Srpske odobrio je prošle godine 74 zahtjeva za liječenje 64 djece u inostranstvu. Navodi se to u izvještaju fonda koji je danas razmatrala Narodna skupština Republike Srpske.

Direktorica Fonda obećava da će nastojati da ubuduće pomognu u liječenju još većeg broja djece, a da je Fond solidarnosti na pravom putu, saglasni su i vlast i opozicija.

"Pokazuje da je odluka i Vlade i Narodne skupštine Srpske, koja je donesena u nekom prethodnom periodu, pokazala se kao dobra i da je ovaj Fond opravdao ulogu svog postojanja. Takođe, vidimo da su građani Srpske prihvatili postojanje ovog Fonda", istakao je Denis Šulić, poslanik SNSD-a u NSRS. 

"Podržavamo rad ove institucije, ali kao i svi građani Srpske koji svojim prilogom od svojih ličnih dohodaka nastoje da pomnognu onima koj su tako mali i mladi i tek započeli svoj život", naglasio je Milan Švraka, poslanik PDP-s u NSRS.  

Svoje postojanje su opravdali i Ombudsman za djecu, kao i Ombudsman za ljudska prava, čulo se u skupštinskoj sali. Čuli su se i konkretni prijedlozi. Između ostalog i onaj da Ombudsman sastavi izvještaj o zastupljenosti Srba u federalnim vlastima, koja je, smatraju narodni poslanici, na nezavidnom nivou.
   
U svom već dobro poznatom maniru pojedini poslanici opozicije iznosili su svoje impresije koje   su oni drugi opet nazvali igrokazom. 

"Predao sam, ne mogu da uđem u Skupštinu grada Banjaluka, kao narodni poslanik, sramota je što ne mogu da uđem u Skupštinu grada. Sad nemate odgovor. Hajte molim vas. Ja želim da vas probudim ali ne ide. Kapitulacija, potop, Nojeva barka ovdje", rekao je Draško Stanivuković, poslanik PDP-a u NSRS.

"Ako mislite da nas isprovocirate sa tim nekim prozivkama da bismo ovdje učestvovali u toj vašoj glumi, nama ne pada na pamet. Igrajte se tog igrokaza, ako mislite da je to važno, glumite i dalje, a znajte da ta gluma ljudima ne čini ništa dobro, već se igrate sa njihovim sudbinama, zapamtite to dobro", istakao je Igor Žuniš, šef Kluba poslanika SNSD-a u NSRS. 

Razmotrili su narodni poslanici danas i plan zaduženja od skoro 11 miliona maraka kod Svejtske banke, kako bi se dodatno isfinansirao projekat Energetske efikasnosti. Poslanici plan podržavaju, a u Vladi poručuju da će novac lokalnim zajednicama objektivno rasporediti.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.