Žunić: Nije potreban anketni odbor

  • 05.06.2020. 14:41

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić izjavio je danas Srni da nije potrebno formirati skupštinski anketni odbor, jer su javne nabavke u Srpskoj u vanrednom stanju rađene u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama.

-Da nije tako, Agencija za javne nabavke BiH imala bi mogućnost da reaguje i podnese krivične i prekršajne prijave. Osim toga, postoje policijski, poreski i inspekcijski organi koji su stručni u ovoj oblasti, a ne da se poslanici time bave - rekao je Žunić, reagujući na inicijativu koju je danas uputio PDP za osnivanje anketnog odbora Narodne skupštine.

On je istakao da je inicijativa PDP-a za formiranje anketnog odbora zamajavanje javnosti, jer opozicija u suštini ništa ne radi.

- Poenta ove priče PDP-a i opozicije jeste klasično politikantstvo i izazivanje nereda. Poznata je i informaciju o kojoj je govorio premijer Republike Srpske Radovan Višković da će u narednom periodu biti sačinjen spisak javnih nabavki i sve će biti dostupno javnosti - dodao je Žunić.

PDP je danas u Narodnu skupštinu Republike Srpske predao inicijativu za osnivanje anketnog odbora, s ciljem sagledavanja relevantnih činjenica koje se odnose na javne nabavke u Srpskoj za vrijeme vanrednog stanja i vanredne situacije zbog epidemije vurisa korona.