Šef Kluba poslanika SNSD-a u NS RS

Žunić: Dati šansu zakonu o vansudskom finansijskom restrukturisanju

  • 25.02.2020. 19:04

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić je, tokom poslaničke rasprave o Nacrtu zakona o sporazumnom vansudskom finansijskom restrukturisanju, rekao da ovom zakonu i dobrim namjerama iz tog akta treba dati šansu i voditi računa da bude sproveden u praksi.

Žunić je naglasio da su za istinsko sprovođenje ovog zakona potrebni odgovornost i vrhunski stručnjaci koji ovaj akt neće zloupotrijebiti.

Poslanik PDP-a Jelena Trivić navela je da je ovaj akt pisan sa najboljom namjerom, ali da nije riječ o reformskom zakonu, već malom pomaku koji neće izmijeniti suštinske stvari i probleme.

Šef Kluba poslanika NDP-a Dragan Čavić rekao je da bi ovaj zakon trebalo da pomogne i da šansu firmama koje su u problemima i u dugovima da ozdrave.

"I to da se na zadovoljstvo povjerioca i dužnika vrati likvidnost firme", naveo je Čavić i dodao da o nacrtu ovog zakona treba sprovesti stručnu raspravu.

Raspravu o ovoj tački dnevnog reda obilježile su čarke i žučna rasprava između Dragana Čavića i poslanika SDS-a Nebojše Vukanovića, koji je, između ostalog, optužio Čavića za to što je "otišao na suprotnu stranu", tvrdeći da je to za prezir, pa i "gađenje".

Čavić je na takve optužbe rekao, između ostalog, da mu se "gadi sve što radi Vukanović", te da su neosnovane njegove optužbe na njegov i račun članova njegove porodice.

On je rekao Vukanoviću da "treba da se pozabavi sam sobom", te da će mu, ukoliko se nastavi baviti njegovom porodicom "dati po glavi", na šta je Vukanović odgovorio da se ne boji i pozvao skupštinsko rukovodstvo da reaguje na ovakve prijetnje.