Šef Kluba poslanika SNSD-a u NS RS

Žunić: Bugajski i politika kojoj pripada još nisu izašli iz ratnih devedesetih

  • 14.09.2020. 13:33

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić izjavio je Srni da se svijet ubrzano mijenja i da je danas malo šta isto kao prije nekoliko godina, te da samo američki "eksperti", stalni saradnici sarajevske politike, ne izlaze iz ustaljene matrice, po kojoj sve što ne želi da se slijepo pokorava NATO-u ima veze sa Rusijom.

- Tako Јanuš Bugajski po uhodanim stazama lova na vještice, i to one ruske, lovinu traži po Republici Srpskoj, jer gdje bi ruski obavještajci drugo došli do u Republiku Srpsku, iako on savršeno dobro zna da je obavještajni sektor pod kontrolom zapadnih službi sa svojom ekspoziturom u OBA - rekao je Žunić upitan da prokomentariše izjavu Bugajskog da su ruske obavještajne službe prodrle u BiH i da srpski član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad "Dodik vjeruje da će ga Rusija podržati politički, diplomatski i finansijski".

On je naglasio da je povezivanje ruske podrške i političkog uspjeha Milorada Dodika neozbiljna konstatacija i za manje informisanog čovjeka nego što je Bugajski, ali vjeruje da mu je lakše da misli da Dodik podršku crpi od tradicionalnih američkih rivala nego od vlastitog naroda.

- Sve što je Bugajski rekao u intervjuu 'Dnevnom avazu' otkriva da on i politika kojoj pripada nisu izašli iz ratnih devedesetih i da Bugajski i dalje, u hladnoratovskom i plaćeničkom maniru, svijet banalizuje do te mjere da je bespredmetno to i komentarisati - rekao je Žunić.

Ono što zavređuje pažnju, ocijenio je on, jeste kako Bugajski vidi budućnost BiH, bez mehanizma entitetske zaštite, čijim uspostavljanjem je građanski rat okončan.

- Zluradi jezici bi rekli da Bugajski priželjkuje novi rat u BiH. Teza da su Srbi počinili genocid u BiH i Kosovu, što naravno nije tačno, nije odraz neinformisanosti Јanuša Bugajskog, već njegove apsolutne pristrasnosti, jer on odlično zna da ni na jednom od ta dva mjesta nije počinjen genocid. Koliko vidim on tvrdi da je NATO proglasio nezavisnost Kosova i to je jedino s čim bih mogao da se složim, uz dodatak da je to uradio u srpskoj kolijevci - naglasio je Žunić.

On je istakao da srećom politika američke administracije predvođene predsjednikom Donaldom Trampom nije ovako ograničena i podložna stereotipima kako s

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок