Vlada Republike Srpske

Znatna ulaganja u opštinu Šipovo

  • 01.10.2018. 15:21

Vlada Republike Srpske, po različitim osnovama iz Razvojnog programa i iz budžeta Republike, do sada je u opštinu Šipovo uložila oko 30 miliona KM, a posredstvom kreditnih linija Investiciono-razvojne banke /IRB/ Republike Srpske plasirano je još 16 miliona KM, rečeno je Srni u Vladi Republike Srpske.

Iz Ekonomsko-socijalne komponente Razvojnog programa Srpske za ovu lokalnu zajednicu odobreno je oko četiri miliona KM, a neki od najvažnijih projekata koji su finansirani tim sredstavima su rekonstrukcija i modernizacija lokalnih putnih pravaca, te rekonstrukcija Osnovne škole "Nemanja Vlatković" Šipovo kao i područne škole Pljeva. 

U rekonstrukciju, rehabilitaciju i sanaciju magistralnih, regionalnih i lokalnih putnih pravaca u Šipovu do sada je uloženo oko 10 miliona KM. 

U oblast poljoprivrede na području ove lokalne zajednice uloženo je oko 10 miliona KM kroz razne projekte, među kojima su i podsticaji za razvoj poljoprivrede i sela, rečeno je Srni u Vladi Srpske. 

U saradnji sa boračkom organizacijom koja je dala značajan doprinos u odbrambeno-oslobodilačkom ratu realizovani su mnogi projekti, od kojih su najznačajniji stambeno zbrinjavanje boraca i ratnih vojnih invalida, kojim je zbrinuto 58 porodica, od čega 17 porodica izgradnjnom stanova, dok je 41 porodica dobila nepovratna novčana sredstva, za šta je izdvojeno oko 800 hiljada KM. 

Kroz aktivnosti podrške privredi, među kojima su podsticaj izvozu od 2006. godine do danas Vlada Srpske je izdvojila oko dva miliona KM, dok je za socijalno ugrožene kategorije stanovništva u ovoj lokalnoj zajednici kroz subvencije za električnu energiju izdvojeno oko 500.000 KM. 

Kada je riječ o socijalnom zbrinjavanju radnika koji su procesom privatizacije, stečaja ili likvidacije preduzeća ostali bez posla, zbrinuto je 374 radnika iz jednog preduzeća, za šta je utrošeno više od 900.000 KM, dok je kroz program zapošljavanja u ovoj lokalnoj zajednici zaposleno 280 lica, za šta je utrošeno oko 753.000 KM. 

Prema podacima Vlade Republike Srpske, kroz projekte adaptacija, sanacija, rekonstrukcija i opremanje ambulanti porodične medicine i uvođenja informacionog sistema, u oblast zdravstva u ovoj lokalnoj zajednici uloženo je oko više od 800 hiljada KM. 

U oblast obrazovanja, u rekonstrukciju i modernizaciju školskih objekata, u ovoj lokalnoj zajednici uloženo oko 900 hiljada KM, dok je u izgradnju sportske dvorane u opštini Šipovo izdvojeno 300 hiljada KM. 

Od 2006. godine do danas kroz projekte obnove stambenih jedinica, infrastrukture i održivog povratka izbjeglih i raseljenih lica izdvojeno je oko dva miliona KM. 

Ukupna investicija u oviru projekta "Vodovod i kanalizacija", koji se realizuje na teritoriji više opština u Srspkoj, za opštinu Šipovo iznosi oko tri miliona KM.

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана