Realizacija tri višemilionska projekta

Značajne investicije Vlade Republike Srpske u Istočno Sarajevo

  • 02.09.2019. 19:01

Istočno Sarajevo je najbolji primjer da Vlada Srpske ulaže ravnomjerno u sve svoje opštine i gradove. U Istočnom Novom Sarajevu realizuju se tri, višemilionska, projekta. Pozorište, Trg “Srbija” i sportska dvorana investicije su Vlada Srpske i Srbije, ali i lokalne zajednice.

"U ovoj fazi pozorište sa dva miliona maraka, puna podrška iz sredstava kliničkog duga, Trg Srbije koji će biti završen iduće godine sa dvoranom, milion evra sredstava Vlade Srbije, i dvorana gdje dijelimo  sredstva dva miliona Vlada RS, dva miliona opština, i tu će nam još nedostajati nekih sredstava“, kaže Ljubiša Ćosić, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo.

Susjedna opština Istočna Ilidža još jedan je dokaza da Vlada Srpske novac ne usmjerava samo u opštine vladajuće koalicije. Ta opština dobila je najveće kapitalne projekte - Centar Vlade RS i Bolnicu “ Srbija. Zato pohvale stiću i od SDS-ovog načelnika.

"Da se zahvalim Vladi RS na završenom projektu fiskulturne sale "Petar Petrović Njegoš". Određeni projekti se rade na prostoru Istočna Ildža, sigurno će trebati i pomoć Vlade RS, mi radimo na projektu gimnazije, vrlo brzo će biti završen i onda ćemo ga poslati u Vladu RS", kaže Marinko Božović, načelnik opštine Istočna Ilidža.

Danas, sa 1,2 miliona maraka, Vladinih sredstava,  otvorena je i dugo očekivana fiskulturna sala u IStočnoj Ilidži.Ponosan je premijer Radovan Višković na sva Vladina  ulaganja u ovu regiju, ali mu je posebno drago što je na početak školske godine mališanima i nastavnicima donio dobre vijesti. . 

"Vlada će izdvojiti I dodatna sredstva za opremanje ovih objekata, kako bi objekti u suštini, već za prvi čas fizičkog obrazovanja bili na korištenju učenicima zbog kojih su I napravljeni", kaže Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske.

Učenici zadovoljni. raduju se, kažu, što će nesmetano na jedan od najdražih časova.

"U holu kada radimo ometamo učenike koji imaju redovnu nastavu i časove, i ova sala će za nas mnogo značiti, pogotovo za naše obrazovanje, i za naš razvoj, stvarno smo zahvalni što su nam je napravili", kaže Katarina Lukić, učenica OŠ “ Petar Petrović Njegoš ” Istočna Ilidža.

"Nismo imali ni nekoliko časova fizičkog vaspitanja, tako da će nam ovo baš dobro pomoći što se tiče fizičkog", kaže Sergej Furtula, učenica OŠ “Petar Petrović Njegoš” Istočna Ilidža.

Nije samo sala u novom ruhu. Prošireni su i kabaciteti za nastavu.

“Osim fiskulturne sale, mi smo dobili i četiri učionice, koje zadovoljavaju naše kapacitete s obzirom da imamo 31 odjeljenje i prošle godine, mi smo nastavu izvodili u zbornici, jer nam je bio manjak. Sa ovim mi se proširujemo i ovi kapaciteti zadovoljavaju broj učenika“, kaže Zdenka Perendija, direktor OŠ “Petar Petrović Njegoš” Istočna Ilidža.

Ono što premijera raduje jeste činjenica da je na prostoru Istočnog Sarajeva najveći zahtjevi  načelnika su novac za proširenje i izgradnju škola i vrtića. Za te investicije Srpska će naći novac, jer se na taj način Republika najbolje jača, poruka je to premijera Radovana Viškovića. 

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок