Željka Cvijanović

Značajna saradnja RS i Sankt Peterburga, zadovoljna radom Predstavništva

  • 08.06.2019. 12:39

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izrazila je zadovoljstvo radom kancelarije Predstavništva Republike Srpske u Sankt Peterburgu na poboljšanju imidža Srpske.

Cvijanovićeva, koja je danas posjetila ovu kancelariju, istakla je doprinos Predstavništva u povezivanju privrednih subjekata, kao i u oblasti kulture i zdravstva, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike. 

Ona je ukazala na sve značajniju saradnju Republike Srpske i Sankt Peterburga, te istakla da je potpisivanjem Mape puta za realizaciju prioritetnih pravaca saradnje između Srpske i Sankt Peterburga 2019-2021. data nova energija i zamah saradnji na polju ekonomije, kulture, turizma, zdravstva, omladine i sporta. 

Nakon posjete kancelariji Predstavništva Republike Srpske u Sankt Peterburgu, Cvijanovićeva razgovara sa predsjednikom Upravnog odbora kompanije "Gasprom" Aleksejem Borisovičem Milerom. 

SRPSKA JE DOBRO PREPOZNATA ZAHVALJUJUĆI KANCELARIJI U SANKT PETERBURGU

Šef Predstavništva Republike Srpske u Moskvi Duško Perović rekao je danas da je, zahvaljujući kancelariji ovog predstavništva u Sankt Petrburgu, Srpska u Rusiji izuzetno dobro prepoznata.

"Svi ovdje znaju šta je Republika Srpska. Imamo jako dobre odnose i oni nam sami predlažu neke stvari. Do nas je sada kako ćemo sve to da realizujemo", rekao je Perović za RTRS. 

On kaže da Kancelarija u Sankt Peterburgu, u kojoj je, za sada, zaposleno jedno lice, omogućava lakšu komunikaciju sa gradskom upravom i partnerima. 

Perović kaže da su mnoge delegacije privrednika iz Srpske bile u Kancelariji u Sankt Peterburgu, čiji prostor mogu koristiti radi pregovora. 

"To je i mjesto za prezentaciju i za sastanke", dodao je Perović.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)