Glavni koordinacioni tim RS

Značajna pomoć Srbije zdravstvenom sistemu Srpske

  • 01.04.2020. 15:41

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić održali su danas redovan sastanak glavnog koordinacionog tima, povodom situacije izazvane novim virusom korona.

Na sastanku je razmatrana trenutna epidemiološka situacija u Republici Srpskoj, te sprovođenje mjera institucija Republike Srpske u vezi sa suzbijanjem novog virusa korona.

Glavni koordinacioni tim zahvalio je rukovodstvu Srbije na prvom kontigentu medicinske pomoći, koja je sinoć dopremljena u Republiku Srpsku, ističući da je riječ o veoma značajnoj pomoći za zdravstveni sistem Republike Srpske u borbi protiv virusa korona.

Data je preporuka Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske da izvrši nabavku 150.000 testova na virus korona.

Glavni koordinacioni tim je još jednom poručio građanima da se pridržavaju svih propisanih mjera zaštite od korona virusa, te apelovano na lica kojima su propisane mjere kućne izolacije da ih se striktno pridržavaju.

Naredni sastanak glavnog koordinacionog tima biće održan sutra u Kabinetu predsjednika Vlade Republike Srpske, s početkom u 12.00 časova.

Тагови:
  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)