Ljubiša Ćosić 

Značajna odluka da dio kraka auto-puta ide preko Rogatice 

  • 01.03.2019. 17:49

Predsjednik Saveza opština i gradova Republike Srpske Ljubiša Ćosić izjavio je da je veoma značajna odluka da dio kraka auto-puta koji će povezivati Srpsku sa Srbijom ide od Istočnog Sarajeva preko Rogatice do Višegrada.

Ćosić, koji je i načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo, kaže da će lokalne zajednice kroz koje će prolaziti krak auto-puta imati koristi od toga i da će grad Istočno Sarajevo biti prepoznat kao strateško mjesto. 

On je napomenuo da je ovo izuzetno dobra odluka za grad Istočno Sarajevo, kao i Rogaticu i Višegrad, ali da je potrebno istovremeno voditi računa o interesima opština Sokolac, Han Pijesak, Vlasenica, Milići i grada Zvornik. 

"Nadam se da će se, uvažavajući geografsku strukturu i saobraćajnu povezanost, ipak, naći opcija da se brzom cestom povežemo sa Srbijom i kroz ove lokalne zajednice", rekao je Ćosić. 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je 26. februara, nakon sastanka sa nadležnim ministrima u BiH u vezi sa ponudom Turske za izgradnju mreže auto-puteva u BiH, da je usaglašena jedinstvena trasa od Rače, preko Bijeljine, Brčkog, od Lončara prema Tuzli, koja se spušta prema Sarajevu i ide preko Pala, Rogatice i Višegrada, gdje se pravi konekcija za Goražde. 

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.