Dan i slava opštine

Zlatni grb opštine Vlasenica dodijeljen predsjedniku Dodiku

20:55, 21.09.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail
U Vlasenici je danas obilježena Mala Gospojina, krsna slava i Dan ove opštine, a najveće opštinsko priznanje, Zlatni grb opštine Vlasenica, ove godine dodijeljeno je predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, dok je svečano otvoren i Vatrogasni dom u čiju izgradnju je uloženo 190 hiljada KM.

Vatrogasni dom, za koji je opština Vlasenica izdvojila 90 hiljada KM, a 100 hiljada KM obezbijeđeno je iz sredstava Razvojnog programa Investiciono-razvojne banke (IRB) Republike Srpske, presijecanjem trake otvorili su načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević i direktor IRB-a Snežana Vujnić. 

U sklopu obilježavanja slave jutros je položeno cvijeće na Boračkom groblju u Vlasenici, potom je u Crkvi Svetih apostola Petra i Pavla služena slavska liturgija i parastos žrtvama otadžbinskog rata, te prelomljen slavski kolač. 

Na svečanoj sjednici pojedincima, preduzećima, ustanovama i organizacijama, zaslužnim za razvoj opštine Vlasenica dodijeljena su opštinska priznanja. 

Najveće opštinsko priznanje, Zlatni grb opštine Vlasenica, ove godine dodijeljeno je predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku za najviše zasluge u razvoju i prosperitetu ove opštine i izuzetan doprinos opštem napretku sadašnjih i budućih generacija, rečeno je na svečanoj sjednici. 

Opštinsko priznanje Grb opštine Vlasenica dodijeljeni su direktoru SŠC "Milorad Vlačić", preduzećima "Zvornik putevi" i "Alpro", porodičnoj firmi "Iveks", te Investiciono-razvojnoj banci Republike Srpske. 

Kraljević je novinarima izjavio da će za nekoliko dana početi i izgradnja nove zgrade Policijske stanice, te prva etapa izgradnje studenstko-đačkog doma, koja se finansira sredstvima Vlade Srbije. 

"To je samo dio onoga što smo započeli. Iduće godine nas očekuju mnogo veći projekti i veći izazovi. Imamo dobar tim koji je spreman i sposoban da se suoči sa tim izazovima", rekao je Kraljević.