Zlatko Ritan uz Nešića – otkriven favorit za gradonačelnika Prijedora?

  • 23.06.2020. 16:42

Najavljujući sanaciju klizišta na poddionici Prijedor-Kozarac, vršilac dužnosti direktora preduzeća “Putevi Republike Srpske” i v.d. predsjednika DNS-a, Nenad Nešić, pažnju lokalnih medija danas je zaokupio i sastavom ekipe koju je na taj događaj poveo.

Naime, na događaju nije bilo aktuelnog gradonačelnika, ali se uz Nešića u Kozarcu našao Zlatko Ritan, jedno od imena koje se pominje u DNS- ovoj trci za gradonačelničku fotelju na predstojećim izborima.

Ritan, koji nezvanično slovi za Nešićevog favorita, dugogodišnji je član partije i zamjenik predsednika GO DNS Prijedor. Ujedno je i vršilac dužnosti načelnika za infrastrukturu grada Prijedora i šef Tima za dezinfekciju koji se mjesecima bori protiv virusa korona. 

S obzirom na to da se u Prijedoru i dalje spekuliše o potencijanim kandidatima za gradonačelnika koje bi DNS mogao da ponudi, današnja Nešićeva „pratnja“ bila je povod za kuloarske priče da je v.d. lidera stranke već odlučio i da, iza leđa stranačkog rukovodstva, pokušava da progura Ritana.

Što se prijedorskih spekulacija tiče, u igri za lokalne izbore i dalje su bivši lider DNS Marko Pavić, ali i potpredsjednik stranke, Dragutin Rodić koji je nedavno izjavio da odluka o tome još nije donesena, ali i da u vrhu stranke nema razmiomilaženja. Još jedno od imena je i aktuelni gradonačelnik, Milenko Đaković kojem se, ipak, daju najmanje šanse da se kandiduje za još jedan mandat.

(novostiplus.org)

Pročitajte i: