Zemljište za novu saobraćajnicu u vlasništvu grada Bijeljina

  • 12.10.2020. 18:46

Nešto više od šest hektara zemljišta, na kome će da se izgradi saobraćajnica od zaobilaznice do nove autobuske stanice, od danas je u vlasništvu grada. 

Ugovor o prenosu sa Vlade Srpske na Bijeljinu potpisali su ministar saobraćaja i veza i gradonačelnik. Izgradnjom saobraćajnice dužine dva kilometra biće rasterećen saobraćaj u centru, a grad će dobiti i ekološke beneficije. 

"Jedan impozantan primjer kako se kvalitetno planira urbanistički i kako se Bijeljini daje nova dimenzija evropskog Grada koji će imati savremene saobraćajnice i infrastruktru", kaže Đorđe Popović - ministar saobraćaja i veza u Vladi Republike Srpske.

Projekat izgradnje nove ulice je završen i nalazi se u procesu revizije. Njegova vrijednost je višemilionska, kaže Mićić.

"Potpuno nova ulica podrazumijeva vjerovali ili ne čak hiljadu stabala zbog četiri drvoreda koji će  biti. Biće kolovozna traka koja će servisirati i autobusku autobbusku stanicu, ulazak u grad i čitavu industrijsku zonu i sve ono što je sa druge strane. Dva trotoara i biciklističku stazu", kaže Mićo Mićić - gradonačelnik Bijeljine.

Vlada Republike Srpske u prethodnom periodu više puta je izašla u susret gradu Bijeljina. To govori da ima veliko razumijevanje za razvoj lokalnih zajednica, poručeno je nakon potpisivanja. U narednom periodu biće realizovan dio prostornog plana koji podrazumijeva povezivanje Bijeljine, preko Brčkog i Šamca, sa ostatkom Republike Srpske u željezničkom saobraćaju, kaže ministar Popović.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина