Odluka Skupštine opštine

Željki Cvijanović povelja počasnog građanina Stanara

11:11, 27.08.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail
Skupština opštine Stanari dodijelila je predsjedniku Vlade Republike Srpske Željki Cvijanović Povelju počasnog građanina opštine Stanari sa zlatnim grbom opštine za izuzetan doprinos uspostavljanju i razvoju ove lokalne zajednice.

Predsjednik Skupštine opštine Ostoja Stevanović rekao je novinarima da je Povelja dodijeljena Cvijanovićevoj za izuzetan doprinos razvoju Stanara kroz rad ministarstava i javnih institucija, kao i kroz podršku razvojnim projektima, "a iznad svega doprinosu na očuvanju i razvoju Republike Srpske, očuvanju identiteta srpskog naroda i opštem napretku svih građana Republike Srpske". 

On je dodao da će nagrade i priznanja biti dodijeljeni na Dan opštine - 9. septembra. 

Skupštinsku odluku o nagradama i priznanjima podržalo je 12 odbornika, dok je jedan bio uzdržan.

Zamjenik načelnika opštine Denis Stevanović kaže da postoji saradnja i volja Vlade Srpske da se ulaže u razvoj ove lokalne zajednice, ali da mnoge stvari nisu realizovane zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa, na čijem rješavanju se radi. 

Odlukom o nagradama i priznanjima, Plaketa opštine Stanari dodijeljena je preduzeću "Vukajlović", u vlasništvu Steve Vukajlovića iz Brestova, za postignute rezultate u oblasti privatnog preduzetništva. 

Novčanom nagradom od po 500 KM pohvaljena je Ivana Stevanović iz Ostružnje Donje, student medicinskog fakulteta, za postignute izuzetne rezultate u studiranju, te Milanko Kezmić iz Cvrtkovaca, za izuzetno zalaganje za razvoj i unapređenje stočarske proizvodnje. 

Novčanom nagradoma od po 200 KM pohvaljen je Duško Toprek iz Radnje Donje, za izuzetne rezultate postignute u oblasti peradarstva, Jasna Milivojević iz Ostružnje Donje i Aleksandra Kovačević iz Stanara, za postignute rezultate u oblasti sporta. 

Pohvale opštine Stanari ove godine dobiće Sportsko-ribolovno društvo "Škobalj", Opštinska boračka organizaciji, lokalni odbor udruženja građana "Veterani Republike Srpske", Organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila opštine, te Udruženje logoraša opštine Stanari. 

Narodna skupština Republike Srpske je na posebnoj sjednici 9. septembra 2014. godine usvojila Zakon o osnivanju opštine Stanari, kojim se uređuje osnivanje, područje, nadležnosti, organi, njihov izbor i finansiranje ove opštine.