Sastanak sa Vučićem

Zvanična posjeta Srbiji Željke Cvijanović

  • 04.12.2018. 19:11

Prva zvanična posjeta predsjednice Srpske, Željke Cvijanović, kao što je i obećala, bila je Beogradu. 

U meni ćete imati dobrog saradnika, poručila je Cvijanovićeva predsjedniku Srbije Alekandru Vučiću, koji ju je danas ugostio u predsjedničkoj palati. Republika Srpska, kaže predsjednica Srpske, nikad neće zaboraviti nesebičnu pomoć koju joj je Srbija pružala. 

Aleksandar Vučić je Cvijanovićevoj, ali i svim građanima Srpske, obećao da će ta pomoć u budućnosti biti još veća, na čemu, kaže Željka Cvijanović, treba da budemo zahvalni.

"Iskoristila sam priliku da se zahvalim, definitivno za jedan drugačiji iskorak Republike Srbije prema Republici Srpskoj, a naravno na čelu toga bio je predsjednik Vučić. Taj drugačiji tretman jeste odnos prema našim opštinama, da se pokaže da Srbija želi da ulaže, da gradi, da ostavi trag, da bude prisutna u našim opštinama i da bude prisutna u životu naših građana i mi to cijenimo", rekla je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

Predsjednik Srbije zamolio je Cvijanovićevu da građanima Srpske prenese pozdrave, uz želju da  nastavi da čuva Srpsku i brine o njenim građanima. Drina, kaže Vučić dijeli isti narod, pa u budućosti treba razvijati kulturnu i svaku drugu saradnju. 

"Želim da kao predsjednik Republike Srpske čuvate Republiku Srpsku, da građani Republike Srpske budu zadovoljni i srećni, uvijek bogatiji, ali i radosniji, da budu svoj na svome. Što se Srbije tiče, ona će uvijek da poštuje Dejtonski sporazum. Svaku odluku koju konsenzusom donesu tri naroda, poštovaćemo integritet BiH, ali i Republike Srpske", rekao je predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić.

"Srbija je najjači oslonac. Zahvaljujem na riječima koje upućuju na to da treba da se držimo zajedno. BiH jest složena zemlja, ona podrazumjeva posebnu pažnju, ali ja želim da se prvenstveno vama zahvalim u ime građana Republike Srpske", rekla je Cvijanovićeva.

Pedsjednik Srbije podržao je i progrm demografske obnove, koji je  Željka Cvijanović najavila. S ponosom se, kaže predsjednica Srpske, sa ove strane Drine spominju, kako Aleksandar Vučić, tako i srpske institucije. Upravo zato, kaže Cvijanovićeva, nekoliko ustanova u Srpskoj nosi naziv bratske Srbije. 

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија: Досије

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.