Sastanak Željke Cvijanović i Ranke Mišić

Najniža plata mora doći na 500 KM

  • 30.08.2018. 10:06

U Banjaluci je počeo sastanak predsjednika Vlade Republike Srpske Željke Cvijanović sa predsjednikom Saveza sindikata Republike Srpske Rankom Mišić.

Glavna tema sastanka Željke Cvijanović, predsjednice Vlade RS i Ranke Mišić, predsjednice Saveza sindikata RS je  memorandum koji bi se trebao poboljšati status radnika. 

"Nije ispunjena kompletna odluka o povećanju plata, ali jeste prvi korak. Ali to nije ni približno što se očekuje", kaže Ranka Mišić.

"Dodatni napor zatražen je za zaključivanje opšteg kolektivnog ugovora. Pproblem je kod Unije udruženja poslodavaca jer ne mogu da se dogovore u vezi sa iznosom regresa.Dogovoreno da se iz programa socijalnog zbrinjavanja riješi status 97 radnika koji nisu stekli uslove za penziju", navele je predsjednica Saveza sindikata RS.

Nakon sastanka premijerka Srpske kaže da najniža plata mora doći na 500 KM.

"Hitno se moraju otklanjati nepravilnostiuz pojačan rad kontrolnih organa.Zajedničko opredjeljenje je i povećanje zapošljavanje, ali i da ne oštetimo sami sebe,već da nepravilnosti prijavljujemo", kaže Željka Cvijanović.

Poručila je da će trend rasta biti zadržan navodeći i da se povećava broj zaposlenih.

 


 

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина