Vlada Srpske izdvojila sredstva

Željka Cvijanović u Prijedoru razgovarala o projektima

  • 07.08.2018. 19:43

Sportska dvorana, izgradnja angio-sale u bolnici, rekonstrukcija osnovne škole, samo su neki od projekata u Prijedoru, za koje je Vlada Srpske već dala sredstva.

Gradonačelnik ima samo riječi hvale za dosadašnju saradnju sa Vladom. Nada se da će tako i nastaviti.

" U toku ove godine Vlada je u nekoliko navrata pomogla grad Prijedor, prije svega iz klirinškog duga gdje smo dobili sredstva od oko šest miliona KM. To su izuzetno važni projekti za grad gdje smo u fazi tenderske realizacije i obezbjeđenja izvođača radova", kazao je Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora.

Zadovoljstvo je obostrano. Premijerka, nakon današnjeg sastanka sa lokalnim vlastima Prijedora, kojem su prisustvovali i ministri finansija i lokalne uprave i samouprave, poručuje da nema dobrih projekata bez lokalnog aktivizma. Na već odobrenih šest miliona, biće dodato 400.000 KM za projekat komunalne infrastrukture u Poslovnoj zoni "Celpak", najavljuje premijerka.

"Ono što je važno jeste da ćemo nastaviti sa realizacijom i drugih projekata i danas smo dogovarali i neke druge stvari koje su važne za život cijelog grada i mjesnih zajednica i mislim da smo tu na dobrom putu", kazala je Željka Cvijanović, predsjednik Vlade Republike Srpske.

U Prijedoru su danas utvrđeni i ciljevi vladajuće koalicije za predstojeće izbore. Kandidat  za predsjednika Željka Cvijanović nakon današnjeg koalicionog sastanka kaže su to apsolutna pobjeda zajedničkih kandidata za pojedinačne funkcije i dominanta pozicija te koalicije u odnosu na suprotni blok. Kaže da je  sastanak potvrdio da SNSD-DNS-SP dobro funkcionišu.