Evropski samit regija i gradova

Željka Cvijanović u Bukureštu: Jačati saradnju Srpske sa Skupštinom evropskih regija FOTO

  • 15.03.2019. 12:49

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je na sastanku u Bukureštu sa predsjednikom Skupštine evropskih regija /AER/ Magnusom Berntsonom da je Republika Srpska zainteresovana za jačanje saradnje i aktivniji angažman u okviru Skupštine koja okuplja 35 regija iz svih dijelova Evrope.


Na sastanku sa Berntsonom razgovarano je o trenutnim aktivnostima i strukturi Skupštine evropskih regija, čiji je Republika Srpska član od 2007. godine, kao i o čvršćem povezivanju Srpske sa drugim regijama koje su članovi ove organizacije, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske.  

Cvijanovićeva se sastala sa Berntsonom drugog dana Evropskog samita regija i gradova koji se održava u Bukureštu. 

Tokom Samita u Bukureštu, Cvijanovićeva se danas sastala i sa predsjednikom slovačke regije Bratislava Jurajom Drobom sa kojim je razgovarala o iskustvima Slovačke u procesu pristupanja EU, kao i o privrednoj saradnji Srpske i Bratislave u okviru Evropske mreže preduzetništva. 

Dvodnevni Evropski samit regija i gradova, na kojem je učestvovala i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, završen je danas usvajanjem zajedničke deklaracije, a učesnicima se na kraju Samita obratio i predsjednik Rumunije Klaus Johanis.