Vašington

Željka Cvijanović se sastala sa najbližim Trampovim saradnicima

  • 25.07.2018. 19:33

Kori Levandolski američki starteg i politički komenatator bio je zadužen za kampanju Donalda Trampa.

Svjetski mediji za njega kažu da je borben, što je osobina koju cijeni i sam Tramp. Ostao je upamćen po sloganu “Pustite Trampa da bude Tramp”.

Američki predsjednik okrenut je budućnosti i građenju novih odnosa i bilo koja zemlja koja želi jače i bolje odnose sa SAD sada ima jedinstvenu priliku za to, riječi su Korija Levandolskog koji je nedvano boravio u Beogradu. On je takođe i savjetnik za Trampovu kampanju za reizbor 2020. I taj kao i ostali sastanci u SAD-u, u korist su što boljih odnosa SAD-a i Srpske poručuje Željka Cvijanović.

“Upravo moji razgovori sa ljudima koji se nalaze u najbližem okruženju Donalda Trampa, rade u njegovom timu, rade u Bijeloj kući ,zajedno s njim. Bilo da su u pitanju stratezi ili ljudi koji su zaduženi za konkretne poslove, to je bila prilika da se upoznamo konačno. Mislim da ima puno razloga i mogućnosti za unapređenje naših odnosa u budućem periodu”, kazala je Željka Cvijanović, premijer RS.

Željka Cvijanović razgovarala je i sa šefom predizborne kampanje američkog predsjendika Kelien Konvej, koja je nakon izbora imenovana je za savjetnika u Bijeloj kuci. Upravo Konvejevoj odaju priznanje za njegovu pobjedu. Još jedan iskusan političar sa kojim je razgovarala premijerka je Sara Hakabi Sanders. Riječ je o aktulenom savjetniku za medije Bijele kuće za koju kažu da radi najteži posao na svijetu.  Još kao tinejdžerka predvodila je političku kampanju svoga oca koja mu je donijela mjesta guvernera Ajove. Upravo takva američka administracija je, kako kaže premijerka Srpske, pokazala da pravi iskorake u gajenju dobrih odnosa.

 “Time što radimo zajedno ne mislimo nikome drugom nanijeti političku ili neku drugu štetu. Ima ogroman prostor, za bolje razumijevanje i ja sam jako ohrabrena porukama koje sam čula, i jako sam ohrabrena porukama koje sam čula,  i jako sam ohrabrena tom dobrom voljom koju vidim sa obje strane, naravno iz perspektive Republike Srpske i znam da smo otvoreni i želimo da budemo otvoreni za takve odnose, ali to ne znači samo političko razumjevaje nego niz kontakata i sardnje", rekla je Željka Cvijanović.

Upravo ta saradnja trebalo bi da se vidi i na polju privrede,energetskog sektora ali i u američkim investicijama koje bi se vrlo brzo mogle naći u Srpskoj. Upravo o tome će se govori u narednim danima u SAD-u.

 “Imam takođe i sastanke sa ljudima koji su senatori i kongresmeni, takođe sa ljudima koji su iz privredne sfere, i koji su potencijalni ulagači, to će biti dobra prilika da se razgovara, ali sve u svemu skup raznovrsnih kontakata”, rekla je Cvijanovićeva.

Za posjetu Željke Cvijanović SAD- u analitičari kažu da je sada najveća šansa da se američko- srpski odnosi poboljšaju, da se približe stavovi ali i saznaju više o najvećim problemima u BiH. Razlog za to je upravo  sastanak sa najbližim saradnicima Donalda Trampa.

 “Sa Trampovom Amerikom, sa Trampom samim i njegovim okruženjem moguće su obnove i bolji odnos nego u posljednjih 25 godina, i tu šansu svakao treba iskoristiti, s tim što treba jasno naglasiti,koji su problemi u BiH", rekao je analitičar Aleksandar Pavić.

Željka Cvijanović će prisustovati i centralnoj svečanosti u Kongresu SAD i to  povodom obilježavanja jubileja stogodišnjice podizanja srpske zastave ispred Bijele kuće. Dogadjaju će prisustovati i premijerka Srbije Ana Brnabić.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 19:52 Без коментара

    Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.