Palata Republike

Radovan Višković i zvanično mandatar: Biće reorganizovana ministarstva VIDEO

  • 20.11.2018. 09:53

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović predložila Radovana Viškovića za mandatara za sastav nove Vlade Republike Srpske.

Višković je jedan od potpredsjednika SNSD-a.

Željka Cvijanovićrekla je da očekuje da će Vlada RS biti formirana  što prije, da bi do kraja god Republika Srpska dobila budžet, te da bi bile usvojene ekonomske reforme.

Predsjednik RS je rekla da su na ispunjeni svi uslovi i da konsultacije za sastav nove Vlade mogu da počnu i sa socijalnim i koalicionim  partnerima. 

Mandatar za sastav nove Vlade RS, Radovan Višković u obraćanju se zahvalio na ukazanom povjerenju. Rekao je  da je počastvovan izborom i time što mu je ukazano povjerenje, ali i da je svjestan da to nije samo privilegija nego i odgovornost.

Višković je rekao da vjeruje da zahvaljujući skupštinskoj većini vjeruje da neće biti opstrukcija.  Kako je rekao,  ne želi da daje epohalna obećanja, već samo da će časno i pošteno obavljati svoj posao.

Mandatar je najavio da će nova Vlada izmijeniti određena ministarstva, da će Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica preći na nivo Sekretarijata, te da će mu se dodati i migracije.

Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva biće razdvojeno. Ovim promjenama,kaže Višković, dobiće se prostor za formiranje novog ministarstva, Ministarstvo privrede, a da neće biti prekršen Ustav kojim je definisan broj ministarstava.

Navedene promjene Vlada će predložiti već na prvoj sjednici Narodne skupštine.

"Govoreći o izmjenama strukture ministarstava izmjene će pretrpjeti i Ministarstvo nauke i tehnologije RS, najavila je Željka Cvijanović.Ona je rekla i da će se rukovodstvo RS u narednom periodu više okrenuti ka privredi

Pogledajte pres konferenciju:

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.