Razgovori o otvaranju novih radnih mjesta

Željka Cvijanović putuje u SAD

08:21, 21.06.2019.
Izvor: RTRS
Thumbnail
Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović potvrdila je za RTRS da danas putuje u Sjedinjene Američke Države gdje će razgovarati s predstavnicima kompanije NCR o otvaranju novih radnih mjesta u Srpskoj.

"Razgovaraću sa predstavnicima ove kompanije o povećanju broja radnika sa sadašnjih 300 za barem isto toliko", istakla je Cvijanovićeva.

Predsjednica Srpske rekla je da će, u okviru posjete SAD, biti riječi i o mogućnosti otvaranja jednog američkog univerziteta u Banjaluci.

"Pregovaraću o tome, a biće tu još drugih tema. Dakle, namjeravamo da ojačati postojeću investiciju i da se, u okviru obrazovne sfere, pozicioniramo na međunarodnom planu", rekla je Cvijanovićeva.

Kompanija NCR se bavi pružanjem tehničke podrške za softverske probleme na globalnom nivou, uglavnom za korisnike u Sjevernoj Americi. Ova američka kompanija posluje više od 130 godina.

NCR d.o.o. Banjaluka je osnovan kao podružnica ove globalne kompanije. Podružnica je osnovana sa ciljem uspostavljanja Centra za tehničku podršku u Banjaluci, u skladu sa poslovnim planovima i planovima razvoja matične kompanije.

NCR Banjaluka zapošljava specijalno interno obučene tehničare koji odgovaraju na zahtjeve klijenata i pristupaju analizi i rješavanju problema. Shodno potrebama posla, većina zaposlenih poseduje prethodno IT iskustvo.

NCR je odabrao Banjaluku kao destinaciju iz mnogih razloga - dobra talentovana radna snaga, koja istovremeno ima izvanredne tehničke i jezičke sposobnosti, telekomunikaciona infrastruktura koja se stalno unapređuje i podsticaji koje obezbjeđuje Vlada Republike Srpske, kao i povoljni socijalno ekonomski faktori.