Ministri zahvalili premijerki na saradnji

Željka Cvijanović prenijela ovlašćenja Srebrenki Golić

  • 15.11.2018. 19:19

Željka Cvijanović održala je danas posljednju sjednicu Vlade u svojstvu premijera. Sva ovlašćenja preuzela je potpredsjednik Srebrenka Golić, koja će tu funkciju obavljati do formiranja nove izvršne vlasti. 

Na to ne bi trebalo dugo da se čeka, jer će već u utorak, 20.novembra  i zvanično biti saopšteno ime mandatara za sastav nove Vlade Republike Srpske, potvrdila je to novoizabrani predsjednik Željka Cvijanović. Problema kaže neće biti jer je mandatar Radovan Višković učestovao u utvrđivanju svih važnijih političkih pitanja kao poslanik u parlamentu Srpske. 

“Moram da kažem da je ogroman dio konsultacija već obavljen, ostaje još da se radi, politike su manje- više utvrđene, ali sad ćemo raditi na finesama, mislim da ćemo imati efikasno formiranje izvršne vlasti", kaže Željka Cvijanović, novoizabrani predsjednik RS.

Zastoja neće biti ni jedne minute, a kamoli jednog dana, uvjerena je Željka Cvijanović. Punom parom radiće i novi i stari ministri koji će u fazi primopredaje biti na raspolaganju novim kolegama. Nakon izbora Vlade, kaže, odmah slijedi i utvrđivanje strateških dokumenata. Njeno mišljenje dijeli i mandatar za sastav nove Vlade Radovan Višković. 

Gostujući u RTRS-ovoj emisji, rekao je da očekuje da Vlada bude formirana do polovine decembra, a budžet i ekonomska politika do Nove godiine. Ipak, najvaznije, po Viškovićevom mišljenju, jeste da je ovo prva Vlada koju niko neće moći da ucjenjuje jer neće zavisiti ni od koga. 

“Ono što je prvi pomak bez obzira da li sam ja premijer ili neko drugi, ali ova Vlada ima jednu olakšavajuću okolnost koja do sada ne znam da je koja Vlada imala, a to je činjenica da ne zavisimo pojedinačno ni od koga", kaže Višković.

Konstitutivna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće održana u ponedjeljak, na kojoj će biti potvrđeni poslanički mandati i izabrano novo rukovodstvo skupštine. Zakletvu će položiti novoizabrani član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, ali i novoizabrani predsjednik Srpske Željka Cvijanović. Nakon toga Željka Cvijanović će i zvanično za manadatara predložiti Radovana Viškovića, koji će po sadašnjoj računici uz najmanju neizvjesnost ikada za tu funkciji i biti potvrđen.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.