Tesić

Željka Cvijanović postavila kamen temeljac za izgradnju školskog objekta FOTO

  • 05.10.2018. 15:50

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović postavila je danas u Tesliću kamen temeljac za izgradnju školskog objekta za Područno odjeljenje Gornji Teslić, koje je u sastavu Osnovne škole "Ivo Andrić" Đulići.

Cvijanovićeva je izjavila ovom prilikom da je zadovoljna što je u prilici da se grade objekti koji će biti na korist učenika, nastavnika i roditelja, te naglasila da će ukupna vrijednost izgradnje ovog objekta biti oko 300.000 KM, a u prvoj fazi je izdvojeno 80.000 KM. 

Ona je podsjetila da je Vlada na području opštine Teslić izdvojila 2,2 miliona KM za rekonstrukciju i obnovu školskih objekata. 

Sa Cvijanovićevom je kamen temeljac postavio i ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić, koji je izrazio zadovoljstvo da će učenici ove škole, koja je petorazredna i mješovita jer je pohađaju i bošnjačka i srpska djeca, biti u prilici da u narednom periodu imaju bolje uslove za rad. 

Vršilac dužnosti direktora Osnovne škole "Ivo Andrić" Đulići Biljana Kuzmanović rekla je da ovu područnu školu pohađa 60 učenika u pet odjeljenja i da se za njih nastava odvija u dva neuslovna objekta, koja će biti srušena nakon izgradnje novog. 

Premijer Srpske potom će prisustvovati uručivanju digitalnog mamografa Domu zdravlja "Sveti Sava".