Predsjednik Republike Srpske

Željka Cvijanović organizovala prijem povodom Dana Republike

  • 28.12.2019. 19:14

Ako nemate institucije, nemate ni Republiku - a ako nemate Republiku, nemate sigurnu kuću za život, ni vas, ni budućih generacija, poručila je Željka Cvijanović, predsjednik Republike Srpske, na prijemu povodom Dana Republike.

Okupljenim privrednicima, sportistima, studentima, kulturnim radnicima, naučnicima i novinarima, predsjednica je obećala da će dati sve od sebe da i u narednoj godini Srpska što bolje funkcioniše.

"Možemo biti zadovoljni činjenicom da je Republika Srpska bila i ostala stabilna, da smo unaprijeđivali našu ekonomsku, finansijsku, socijalnu situaciju, da smo obezbijedili stabilnost institucije bez obzira što je bilo raznih napada na institucije, i obezvrijeđivanja, i nastojanja da se pokaže da one nisu u stanju da izvršavaju svoju ulogu", rekla je Željka Cvijanović, predsjednik Republike Srpske.

Uz predsjednicu su bili predsjedavajući Savjeta ministara BiH, Zoran Tegeltija, i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, Nedeljko Čubrilović, koji su prisutnima poželjeli srećne praznike.

"Nadam se da ćemo u narednom periodu isto tako institucionalno djelovati, kao što djelujemo kao jedan organizacioni dio BiH, koji jedini je funkcionisao proteklu godinu, koja je na izmaku", istakao je Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske.

Kada pobrojimo sve učinjeno u prethodnoj godini, moramo biti zadovoljni - ocjena je privrednika Republike Srpske. Neformiranje vlasti na zajedničkom nivou se loše odrazilo na kreditni rejting BiH, pa smo bili primorani da skuplje plaćamo kredite - rekao je prvi poslodavac Srpske.

"Nadamo se da će u budućem periodu agencije koje ocjenjuju kreditni rejting BiH uvidjeti da je situacija znatno bolja nego prije. Juče smo imali sastanak u Savjetu ministara, i sve ono što smo juče dogovorili je pozitivna poruka i sa bh. nivoa privredi da će stanje biti bolje", naglasio je Saša Trivić, predsjednik Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske.

U Palati Republike su bili i neki od najboljih studenata u Republici Srpskoj. Aleksa Mirković, Valjevac koji studira u Istočnom Sarajevu, u konkurenciji najvećih svjetskih kompozitora za harmoniku, osvojio je prvo mjesto na prestižnom takmičenju u Portugaliji.

"Ova godina je bila jedna od uspješnijih. I po prosjeku, 10.0, i po broju nagrada na međunarodnim takmičenjima, od kojih se ističe nedavna pobjeda na najvećem svjetskom takmičenju za harmoniku, Svjetskom trofeju u oblasti kompozicije za harmoniku", rekao je Aleksa Mirković, student četvrte godine Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Predsjednica je svima čestitala nadolazeće novogodišnje i božićne praznike, ali i najavila proslavu narednog Dana Republike, za koju je rekla da će i ovog 9. januara biti veličanstveno organizovana.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм