Bukurešt

Željka Cvijanović na Evropskom samitu regija i gradova

  • 14.03.2019. 07:54

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović danas će, u nastavku posjete Bukureštu, učestvovati na 8. Evropskom samitu regija i gradova.

Očekuje se da će dvodnevni samit, koji počinje danas, okupiti više od hiljadu političara i stručnjaka iz različitih oblasti iz cijele Evrope, koji će raspravljati o budućnosti EU, kao i o ulozi lokalnih i regionalnih vlasti u procesu donošenja odluka. 

Cvijanovićeva se juče u Bukureštu sastala sa predsjednikom Komiteta regija Evropske unije Karl-Hajncom Lambercom i zatražila od tog komiteta podršku u procesu evropskih integracija Srpske i BiH, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske. 

Ona je izrazila opredijeljenost institucija Srpske evropskom putu, uz puno uvažavanje Dejtonskog sporazuma i ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH, te naglasila da se sva pitanja u vezi sa procesom evropskih integracija moraju rješavati uz poštovanje principa i pravila usaglašenog sistema koordinacije. 

Cvijanovićeva je sa Lambercom razgovarala o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, te o mogućim programima i aktivnostima Komiteta regija EU u kontekstu pridruživanja BiH Evropskoj uniji.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)