Mićo Mićić

Želim da napravimo srpsko jedinstvo

  • 25.05.2020. 21:11

Gradonačelnik Bijeljine i predsjednik SDS-a Semberija Mićo Mićić gostovao je u emisiji "Dosije" na ATV-u u kojoj je govorio o razlozima formiranja nove stranke, te o sporazumu sa SNSD-om.

"Uradili smo to zbog građana Semberije, zbog projekata u gradu i onoga što želimo da uradimo za naš grad. Moje političko iskustvo govori da se neke stvari moraju dešavati na višem nivou da bi bilo koristi i efekata", rekao je Mićić za ATV.

Govoreći o sporazumu o saradnji sa SNSD-ovo, Mićić kaže da je to urađeno zbog građana Semberij.

"Pokušavao sam da se dogovorim sa vrhom SDS-a da napravimo jednu široku koaliciju, jer sam razmišljao u pravcu da bez saradnje sa Vladom Republike Srpske i Savjetom ministara ne mogu napraviti neke projekte kao što su auto-put ili uvođenje gasa u gradu. U početku sam imao razumijevanja, ali na kraju sam morao da preživim to da budem isključen iz stranke i žao mi je što neki članovi Predsjedništva SDS-a nisu prepoznali i vidjeli razliku između onog što ja želim i one politike koja je isključiva", kaže Mićić i dodaje:

"Na početku je bila priča, pogotovo sa Mirkom Šarovićem, i ja sam sporazum počeo pisati kao predsjednik SDS-a Semberije i potpredsjednik na republičkom nivou i odjednom je došlo od nekih da je to nemoguće, ja nisam htio da odustanem i došao sam u situaciju da moramo kretati sa novom političkom strankom i to nije lako. Ja sam se za taj korak odlučio zbog građana Semberije, a i smatram da nam je previše podjela i svađa u ovom srpskom korpusu. Želim da napravimo jedinstvo".

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић