Branislav Borenović

Zauzeti jedinstven stav o Danu Republike

11:48, 30.03.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Predsjednik PDP-a Branislav Borenović izjavio je danas da će se odazvati sastanku političkih predstavnika sa predsjednikom Republike Srpske Željkom Cvijanović da bi bio zauzet jedinstven stav o odluci Ustavnog suda BiH kojom je osporen Zakon o Danu Republike Srpske - 9. januar.

"Moramo donijeti jedinstven stav o odluci Ustavnog suda BiH. Stranke iz Republike Srpske moraju imati jedinstven stav i sigurno je da ću se odazvati sastanku sa predsjednikom Republike", rekao je Borenović novinarima u Banjaluci. 

On je istakao da će, na odluku Ustavnog suda BiH, Narodna skupština Republike Srpske dati legitiman i demokratski odgovor. 

"Nastavićemo da slavimo Dan Republike - 9. januar. Konačno se mora prestati sa besmislenim apelacijama Ustavnom sudu BiH, jer se ne mogu mijenjati dejtonska BiH i sve vrijednosti koje imamo u Republici Srpskoj", dodao je Borenović. 

Sastanak političkih predstavnika sa Cvijanovićevom trebalo bi da bude održan u utorak, 2. aprila. 

Govoreći o učešću PDP-a u vlasti na nivou BiH, Borenović je ponovio da neće biti član Savjeta ministara, navodeći da će zvaničan stav saopštiti za nekoliko dana lideru SNSD-a Miloradu Dodiku.