Milorad Dodik

Zaustavljanje implementacije izbora najviše šteti BiH, NATO nije uslov za EU

  • 16.01.2019. 13:11

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da svaki pokušaj zaustavljanja implementacije izbornih rezultata šteti demokratskom kapacitetu BiH.

"Mislim da je veoma važno da BiH, koja je provela demokratske izbore, koje predviđa postojeći zakon, bez obzira na mnoge kritike, to je samo u jednom dijelu sprovođenje izbora, a u drugom je implementacija tih rezultata. I sada zaustaviti implementaciju, to samo šteti demokratskom kapacitetu BiH", rekao je Dodik u intervjuu za Vijesti.ba.

Dodik kaže da što se njega tiče posebno važno da se formira novi Savjet ministara, ali da će odlaganjem najveću štetu imati građati BiH.

"Ne želim da se shvati da je nama to nešto posebno važno, ja nemam ništa protiv da ti stoji koliko god ko hoće, ali mislim da će najveću štetu imati BiH", kaže Dodik.

Srpski član Predsjedništva kaže da su EU i NATO dva različita pitanja.

"Vezivati EU sa NATO ili NATO sa EU su dva različita pitanja. Imamo konsenzus oko nekih pitanja. Napravili smo zajedničku izjavu oko EU, prema tome treba da "jurimo" ta pitanja o EU i da završimo pitanja oko Upitnika. Očigledni je da se oko NATO ne slažemo", poručuje Dodik.

Dodik kaže da će Srpska nastaviti voditi politiku neutralnosti.

"Mi ćemo da vodimo politiku neutralnosti, nismo nikada rekli da idemo u neki drugi vojni savez. Ima zemalja EU koje nisu članice NATO i politika Evrope i njihovih predstavnika nije baš ta povezanosti", kaže Dodik.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм