Trebinje

Zatvoreni bazen će biti u funkciji početkom naredne godine

  • 13.09.2020. 19:26

U poodmakloj fazi su radovi na trebinjskom zatvorenom bazenu. Zatvorena je konstrukcija bazena, krov i fasada su završeni. U togu su unutrašnji radovi postavlja se keramika a i moleri imaju posla. Početkom naredne godine bazen će biti spreman za plivače. Izvođači zadovoljni.

"Radovi se odvijaju u planiraoj dinamici i očekujemo da će se tako završiti nekih bitnijih i značajnijih problema nema", kaže Braniša Pilindavić, "Integral inžinjering".

Osnovni upotrebni radovi biće završeni krajem ove godine a sve komplet biće gotovo u narednoj. Izgradnjom ovog objekta Trebinje će dobiti jedinstven bazen na ovim prostorima koji će ispunjavati sve uslove za održavanje svjetskih plivačkih takmičenja.

"Radovi teku u skladu sa generalnom dinamikom, svi dosadašnji radovi koji su izvedeni su u skladu sa tehničkim propisima, tehnologijom rada i pravilima struke", kaže Jovan Kovačina, "Herc gradnja".

Radovi na zatvorenom bazenu na lokalitetu Abazovina krenuli su 2016 godine. Sve je rađeno u više ugovornih faza. U ovaj kapitalni projekat će se utrošiti oko 13 miliona maraka a investitor su Hidroelektrane na Trebišnjici.