Banjaluka

Zašto se PDP ne oglašava o hapšenju članova stranke?

  • 03.10.2020. 19:28

Ponovo incidenti u redovima PDP-a. Kandidat PDP za odbornika u Banjaluci, Dragana Kljajić i njen kolega Draško Mikanović završili su iza rešetaka. Ni manje ni više nego zbog fizičkog napada. Da stvar bude gora, napali su i pretukli partijsku koleginicu Vladinku Milašinović Tomičić.

Da se išta slično desilo u redovima neke druge stranke, stranačko rukovodstvo PDP-a, odreagovalo bi ekspresno, kaže član predsjedništva banjalučkog SNSD, Miroslav Popržen. 

"Mi smo svjedoci već mjesecima te priče o odgovornosti, odnosno principijelnosti PDP, odnosno njihovih vođa, a evo već dva dana imamo primjer fizičkog obračuna, gdje je gospođa sa njihove kandidatske liste uhapšena. Niko od nas nije vidio da su se oni oglasili, bar prokomentarisali to, a silna priča o poštenju i odgovornosti", rekao je Miroslav Popržen, član predsjedništva banjalučkog SNSD. 

Ovaj put, ni traga ni glasa ni najglasnijem PDP-ovcu. Draško Stanivuković je na sva zvona pričao da u stranci nema mjesta za one sklone fizičkom nasilju. Po svemu sudeći, ima. I ne samo u partiji. Već i na izbornoj listi. Da li su fizički obračuni, nasilno upadanje u kuću i hvatanje za vrat, promjene za koje u PDP srčano pričaju da su neophodne Banjalučanima, pita se Popržen.

"Jesu li to promjene koje mi trebamo očekivati. Da se poslije fizički obračunavaju sa nekim koga pobijede, kao što su naumili. Evo sad smo u prilici da vidimo tu političku odgovornost prema narodu", istakao je Popržen.

Izvor iz PDP tvrdi da sukob između napadača i žrtve, traje već neko vrijeme. Odnose je dodatno zategnula činjenica da je Kljajićeva na izbornoj listi, dok Milašinović Tomičić nije. Mediji prenose da su napadači u kuću svoje stranačke koleginice ušli nasilno. Mikanović ju je uhvatio za vrat, Kljajićeva joj je opalila šamar. Sve je potvrdila i policija.

"1.10. u 21,30 časova, nadležnoj policijskoj stanici, od strane oštećenog lica, prijavljeno je da su lica  inicijala D.M. i D.К. nasilno ušli u porodičnu kuću na području grada Banjaluka gdje stanuje oštećeno lice, te isto fizički i verbalno napali. O svemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji se izjasnio da se radi o gore navedenom krivičnom djelu", saopštili su iz PU Banjaluka.

Nisu PDP-ovci skloni napadima samo na druga lica. Skrnavili su i spomenike. Stranački omladinca, Ivan Begić obrušio se svojevremeno na spomenik stradalima u razornom zemljotresu u Banjaluci. Ni to nije smetalo Drašku Stanivukoviću. Možda zato što bi on u Banjaluci radije vidio neke druge spomenike. Poput onog posvećenog vojnicima HVO-a i Armije BiH. 

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)