Srpska stabilnija od BiH

Zasjedali senatori Republike Srpske

  • 08.01.2019. 19:12

Republika Srpska stabilniji je dio Bosne i Hercegovine-jedan je od zaključaka sa današnje sjednice Senata Srpske kojom je predsjedavala predsjednica Željka Cvijanović. 

Dokaz je, konstatovali su senatori, to što je Srpska odmah nakon izbora formirala zakonodavnu i izvršnu vlast. Razmatrali su pitanja poput evropskih i NATO integracija, ali i uticaj međunarodne zajednice na Republiku Srpsku. Tvrde da je makroekonomsko i fiskalno stanje u Srpskoj sasvim dobro. U skladu sa tim, govorili su i o ključnim problemima.

"To su problemi prije svega migracije generalno, ali i bezbjednosni problemi u vezi sa migracijom, pitanje zdravstvenog sekotra, obrsazovnog, pitanje povezivanja tržišta  rada i obrazovanja, pitanje sive ekonomije i posebno apostrofirali pitanje demografije ", kaže Siniša Karan, generalni sekretar Senata Republike Srpske.

Politički i ekonomski izazov Republike Srpske ključna je tema kojom su se danas bavili. Senatori poručuju i da su pronašli one kojima će se efikasno pozabaviti ove godine.

"Mi ćemo raditi u komisijama. Opredeljene su komisije, opredeljene su glavne teme o kojima ćemo razmišljati kolektivno", kaže Jelena Guskova, senator Republike Srpske.

"Da pokažemo koliko je Republika Srpska superiorna poštujući institucije i vladavinu prava i koliko je uskraćena u odnosu na drugi entitet koji čini vrlo ozbiljna nastojanja da ne dođe do političke legitimacije institucija na državnom nivou", kaže Milimir Mučibabić, senator Republike Srpske.

Razmatrali su i razvojne politike. Prvim ljudima srpske dali su do znanja da će imati njihovu potpunu podršku kada je u pitanju razvoj privrede u Republici Srpskoj.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.